Αλλάζει πρόσωπο η Νέα Ιωνία – Δημιουργείται πλατεία 5,5 στρεμμάτων και υπόγειο παρκινγκ

Αλλάζει πρόσωπο η Νέα Ιωνία – Δημιουργείται πλατεία 5,5 στρεμμάτων και υπόγειο παρκινγκ

Διαμόρφωση πλατείας 5,5 στρεμμάτων καθώς και τριώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης, δυναμικότητας 350 θέσεων στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Νέας Ιωνίας, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου.

Στόχος της Περιφέρειας με το έργο αυτό, το οποίο χρηματοδοτεί με το ποσό των 11,5 εκατ. ευρώ, από ιδίους πόρους, είναι η τόνωση της επισκεψιμότητας με την αξιοποίηση της σημαντικής εμπορικής δραστηριότητας που χαρακτηρίζει την πόλη. Παράλληλα αντιμετωπίζεται η έλλειψη υπαίθριων χώρων αναψυχής, επιλύεται το πρόβλημα στάθμευσης και μειώνεται δραστικά η άσκοπη κίνηση των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης.

«Επιστρέφουμε στην κοινωνία και την αγορά της Νέας Ιωνίας αυτά που τις στέρησαν εδώ και 25 χρόνια» δήλωσε ο κ. Καραμέρος και πρόσθεσε: «Μετατρέπουμε ένα αναξιοποίητο οικοδομικό τετράγωνο, σε μία καλαίσθητη πλατεία με υπόγειους χώρους στάθμευσης, διευρυμένες περιοχές πρασίνου και μονοπάτια περιπάτου. Αναδεικνύουμε την ιστορική εμπορική δραστηριότητα της πόλης και τα στοιχεία της πολιτιστικής και βιομηχανικής της κληρονομιάς. Ταυτόχρονα, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη βελτίωση της καθημερινής ζωής του πολίτη, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ενίσχυση των υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας, υγείας, αθλητισμού και πολιτισμού.

Το έργο χωροθετείται, σε οικόπεδο του δήμου και συνορεύει με κτίρια πολιτισμού και κοινής ωφέλειας. Γειτνιάζει άμεσα με τον ΗΣΑΠ, αλλά και με ένα αρκετά ανεπτυγμένο δίκτυο διαμορφωμένων πεζοδρόμων και πλατειών, καθιστώντας τον χώρο «υπερτοπικής εμβέλειας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter