Άλλη μία απαλλαγή για τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Άλλη μία απαλλαγή για τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου και δύο ακόμα στελεχών της, των Κωνσταντίνου Μολφέτα και Αθανασίας Ξενάκη, αποφάσισε – για δεύτερη φορά – το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με βούλευμα του, το οποίο εκδόθηκε σήμερα.

Η υπόθεση αφορά στην κατηγορία που τους είχε απαγγελθεί με αφορμή καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, προκειμένου να μπει η χώρα στο μνημόνιο.

Το δικαστικό συμβούλιο, με το υπ΄αριθμόν 969/2017 βούλευμα του, αποφάνθηκε – κατά πλειοψηφία – να μην παραπεμφθούν οι τρεις κατηγορούμενοι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου, υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος.

Η πλειοψηφία του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησε την εισήγηση του εισαγγελέα εφετών, Ιωάννη Κούτρα, ο οποίος είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων. Κατά της απαλλαγής τάχθηκε η εφέτης Χριστίνα Ρωμέση, η οποία ψήφισε υπέρ της παραπομπής τους στο εδώλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία είχε επιστρέψει στο Συμβούλιο Εφετών, μετά την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (υπ΄ αριθμ. 1331/2016),  με την οποία αναιρέθηκε το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων της ΕΛΣΤΑΤ.

Την επίμαχη αναίρεση είχε ασκήσει, τον Σεπτέμβριο του 2015, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία είχε τότε τον βαθμό της Αντεισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Με το επίμαχο, αναιρεθέν βούλευμα, αποβλήθηκαν από πολιτικώς ενάγοντες ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Λογοθέτης και το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά, οι οποίοι είχαν αναδείξει το θέμα.

Είχε ακολουθήσει η κατάθεση σχετικής μηνυτήριας αναφοράς από τον τότε πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Γιάννη Αδαμόπουλο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter