Αλωνίζουν οι ακροδεξιοί στη Βραζιλία – Χαράζουν αγκυλωτούς σταυρούς και σκοτώνουν ιδεολογικούς «αντιπάλους» (Photos)

Αλωνίζουν οι ακροδεξιοί στη Βραζιλία – Χαράζουν αγκυλωτούς σταυρούς και σκοτώνουν ιδεολογικούς «αντιπάλους» (Photos)

Λίγες ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, η Βραζιλία μετράει πάνω από 50 επιθέσεις ακροδεξιών υποστηρικτών του Ζάιρ Μπολσονάρο κατά πολιτών της χώρας. 

Σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ, τη Δευτέρα, υποστηρικτής του Μπολσονάρο μαχαίρωσε 12 φορές τον 63χρονο, Ρομουάλντο Ροζάριο ντα Κόστα, δάσκαλο της καποέιρα μετά από πολιτική λογομαχία, σε μπαρ του Σαλβαδόρ, στην περιοχή της Μπαϊα.

Με διαφορά λίγων ημερών, οπαδοί του ακροδεξιού υποψηφίου χάραξαν τον αγκυλωτό σταυρό στο στομάχι νεαρής γυναίκας, η οποία συμμετείχε σε διαδήλωση κατά της πιθανής εκλογής του, στην πόλη του Πόρτο Αλέγκρε.

Το 19χρονη θύμα, κατήγγειλε στις αρχές ότι προσεγγίστηκε από μία ομάδα αντρών, οι οποίοι έφεραν διακριτικά υποστήριξης στον Μπολσονάρο την ώρα που αποβιβαζόταν από το λεωφορείο. Η ομάδα των ακροδεξιών σύμφωνα με την καταγγελία της ξεκίνησε να της επιτίθεται φραστικά και στη συνέχεια σωματικά, με αποκορύφωμα τη χάραξη με της σβάστικας με στιλέτο στο στομάχι της. 

Αυτές είναι μόνο δύο από τις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο δεκαήμερο, όπως αναφέρει ο Τύπος της Βραζιλίας. 

Η Βραζιλία βρίσκεται σε αναβρασμό, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, λόγω των μεγάλων ποσοστών του ακροδεξιού υποψηφίου ο οποίος συγκέντρωσε το 46% των ψήφων κατά τον πρώτο γύρο. 

Διαδηλώσεις και καμπάνιες κατά της επικείμενης εκλογής του πλημμυρίζουν τη χώρα που χορεύει στο προεκλογικό ρυθμό των ημερών.  

Εκατομμύρια διαδηλωτές κατακλύζουν τους δρόμους των κεντρικών πόλεων καλώντας τους ψηφοφόρους να μην διαλέξουν έναν ακροδεξιό θιασώτη της στρατιωτικής χούντας της χώρας να πάρει το προεδρικό αξίωμα.

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί το κίνημα #NotHim («Ele Nao»),αποτελούμενο από δεκάδες ετερόκλητες κοινωνικές ομάδες της χώρας, το οποίο καλεί τους υποστηρικτές του να βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, σε μία προσπάθεια να πείσουν το 46% που ψήφισε τον Μπολσονάρο, να αλλάξουν την ψήφο τους

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter