Αμαλιάδα: Σε δυο μέτωπα η πυρκαγιά – Αναπτύσσονται εναέριες δυνάμεις

Αμαλιάδα: Σε δυο μέτωπα η πυρκαγιά – Αναπτύσσονται εναέριες δυνάμεις

Σε δύο μέτωπα επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ανάληψη Αμαλιάδας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, που καίει από χθες το μεσημέρι.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, το ένα μέτωπο βρίσκεται προς την περιοχή της κοινότητας Δαφνιώτισσα και το δεύτερο προς την μονή της Ανάληψης.

Όσον αφορά στο μέτωπο της Δαφνιώτισσας, ο δήμαρχος είπε ότι έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες, αλλά όπως πρόσθεσε, «αυτό που μας ανησυχεί είναι μήπως και αυξηθεί η ένταση των ανέμων, διότι τότε η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη».

Το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι της Ανάληψης και όπως ανέφερε ο δήμαρχος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ «οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων με ενημερώνουν ότι εκεί η κατάσταση είναι ελεγχόμενη».

Επίσης, ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι από νωρίς το πρωί πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο τύπου «Σινούκ», ενώ περίπου στις 08:30 ξεκίνησε τις πτήσεις και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου «Καναντέρ».

Όσον αφορά στις επίγειες δυνάμεις, στην περιοχή επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 20 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα με 27 άτομα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter