Άμεσα στη Βουλή η δικογραφία για το Noor 1 – Θα καταθέσει ο Γιαννουσάκης

Άμεσα στη Βουλή η δικογραφία για το Noor 1 – Θα καταθέσει ο Γιαννουσάκης

Στη Βουλή διαβιβάζεται μέσα στις επόμενες ημέρες η δικογραφία που έχει σχηματιστεί με αφορμή τις καταγγελίες του ισοβίτη για την υπόθεση του Noor1, Ευθύμιου Γιαννουσάκη, καθώς και του εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη, αναφορικά με τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον έγκλειστο ισοβίτη.

Η διαβίβαση του σχετικού φακέλου στη Βουλή, κινείται στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών που απαγορεύει στις δικαστικές αρχές την έρευνα, όταν αναφέρονται πολιτικά πρόσωπα και επιβάλλει την άμεση (αμελητί) διαβίβαση όλων των στοιχείων στη Βουλή.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά διενεργεί έρευνα για τα καταγγελλόμενα, σε σχέση με τα εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα, υπό την εποπτεία του εισαγγελέα εφετών, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας θα κληθεί για κατάθεση ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, προκειμένου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα όσα έχει υποστηρίξει σε συνεντεύξεις του αλλά και με αναφορά του στη Δικαιοσύνη ότι του ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση της χρηματοδότησης του ναρκοφορτίου τον εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, έχει καταγγείλει ότι πιέστηκε από τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτη Χριστοφορίδη, αλλά και από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα προκειμένου να δώσει επιβαρυντικές καταθέσεις για τον κ.Μαρινάκη.

Βέβαια, ο ίδιος ο Γιαννουσάκης, είχε στο παρελθόν παραχωρήσει σειρά ένορκων καταθέσεων ενώ έχει δώσει και πολλές συνεντεύξεις στις οποίες με δική του πρωτοβουλία επιχειρούσε να εμπλέξει τον κ.Μαρινάκη σε έκνομες δραστηριότητες, καταγγελίες τις οποίες στη συνέχεια πήρε πίσω.

Στο μεταξύ, έρευνα διενεργείται και για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών της εισαγγελέως κ.Τζίβας, η οποία και επισκέφτηκε τον κ. Γιαννουσάκη μέσα στη φυλακή για να του πάρει κατάθεση, όταν ειδοποιήθηκε ότι ο ισοβίτης επρόκειτο να δώσει σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor1 .

Και στην περίπτωση της κ.Τζίβα ο ισοβίτης που αρχικά την κατήγγειλε υποβάλλοντας μάλιστα και μήνυση σε βάρος της ότι τον πίεζε να μιλήσει για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, σε τελευταία του συνέντευξη είχε πει ότι δεν τον πίεσε τελικά αλλά του ζητούσε να δώσει κατάθεση.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο η κ.Τζίβα είχε πάει στη φυλακή, όταν την ειδοποίησαν ότι ο κρατούμενος σκόπευε να αποκαλύψει στοιχεία για την υπόθεση του ναρκοπλοίου κι ότι έπρεπε να μιλήσει άμεσα γιατί φοβόταν για τη ζωή τη δική του και της οικογένειας του.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter