Άμεσα το νομοσχέδιο για να σπουδάζουν τα αδέρφια στην ίδια πόλη

Άμεσα το νομοσχέδιο για να σπουδάζουν τα αδέρφια στην ίδια πόλη

Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα αδέρφια που φοιτούν σε διαφορετικά μέρη προκειμένου να μπορούν να σπουδάσουν στην ίδια πόλη, γεγονός που θα αποφέρει σημαντική οικονομική διευκόλυνση στην οικογένειά τους. 

Τη διαβεβαίωση αυτή παρείχε από το βήμα της Βουλής ο Κώστας Γαβρόγλου, διευκρινίζοντας παράλληλα πως η ρύθμιση θα ισχύσει από το δεύτερο εξάμηνο, μετά το Φεβρουάριο.

Παρουσιάζοντας το συνολικό σχέδιο εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε πως «άμεσα καταθέτουμε νομοθετική ρύθμιση και έχει σχέση με το πού σπουδάζουν τα αδέλφια». Χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν οικογένειες που συντηρούν δύο και τρία σπίτια προκειμένου να σπουδάσουν τα παιδιά τους. «Δεν μπορεί να γίνεται αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

«Μια αριστερή κυβέρνηση με ευαισθησίες πρέπει να το λύσει» τόνισε και πρόσθεσε πως άμεσα θα νομοθετηθεί άμεσα από την κυβέρνηση ότι καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί πάνω από ένα σπίτι. Μάλιστα, γνωστοποίησε πως θα τεθεί ένα εισοδηματικό πλαφόν, κάτω από το οποίο τα παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών θα σπουδάζουν στον τόπο διαμονής της οικογένειάς τους. «Και κάτω από ένα εισόδημα τα παιδιά εάν θέλουν θα μπορούν να έρχονται εκεί που μένουν οι οικογένειές τους», ήταν τα λόγια του υπουργού Παιδείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter