Αν είσαι ο Άλις Κούπερ, ξεχνάς εκατομμύρια στη ντουλάπα σου

Αν είσαι ο Άλις Κούπερ, ξεχνάς εκατομμύρια στη ντουλάπα σου

Επί_x000D_
περίπου 40 χρόνια ο Άλις Κούπερ είχε ξεχάσει ότι είχε σε ένα ντουλάπι μια_x000D_
μεταξοτυπία του Άντι Γουόρχολ, η οποία πλέον μπορεί να κοστίζει εκατομμύρια

Πρόκειται για η μεταξοτυπία «Μικρή Ηλεκτρική Καρέκλα», την ύπαρξη της οποίας θυμήθηκε σε γεύμα με έναν φίλο του έμπορο τέχνης που του είχε πιάσει κουβέντα για ένα άλλο έργο του Γουόρχολ που έπιασε καλή τιμή σε δημοπρασία.

Το έργο που είχε ο Άλις Κούπερ το είχε αγοράσει το τότε κορίτσι του, η Σίντι Λανγκ, για αγοράσει για 2.500 δολάρια να του το κάνει δώρο στα γενέθλιά του, το 1974.

Τότε, μόνο 2.500 δολάρια. Τώρα, μπορεί και εκατομμύρια: τον περασμένο Νοέμβριο, μια πράσινη εκδοχή της ίδια μεταξοτυπίας πουλήθηκε για 11,6 εκατομμύρια δολάρια. Βέβαια, η μεταξοτυπία που έχει στην κατοχή του ο Άλις Κούπερ μπορεί να πιάσει λίγο λιγότερα γιατί είναι ανυπόγραφη, πληροφορεί ο έμπορος έργων τέχνης Ρίτσαρντ Πόλσκι.

Η μεταξοτυπία είναι βασισμένη σε φωτογραφία του θαλάμου εκτελέσεων στη διαβόητη φυλακή Σινγκ Σινγκ, εκεί όπου εκτελέστηκαν η Έθελ και ο Τζούλιους Ρόζενμπεργκ. Ανήκει στη σειρά έργων του Γουόρχολ «Θάνατος και Καταστροφή».

Ο Κούπερ δεν ήθελε να κρεμάσει σε τοίχο τη μεταξοτυπία, αλλά μπορεί να αλλάξει γνώμη μετά την εκτίμηση της αξίας της από τον Πόλσκι. «Έπρεπε να ήσασταν από μια μεριά και κα βλέπατε τη φάτσα του Άλις όταν άκουσε την εκτίμηση του Ρίτσαρντ Πόλσκι. Του έπεσε το σαγόνι, γύρισε και με κοίταξε. “Μιλάς σοβαρά; Μου ανήκει αυτό!”» θυμάται ο Σεπ Γκόρντον, μάνατζερ του Άλις Κούπερ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter