Αν υπήρχε facebook στα χρόνια της Χούντας

Αν υπήρχε facebook στα χρόνια της Χούντας

Ξημερώματα της 21ης Απριλίου ο Παπαδόπουλος στέλνει μήνυμα στο inbox του Παττακού και του Μακαρέζου. «Η πατρίς κινδυνεύει. Οφείλομεν να αναχαιτίσωμεν την κομμουνιστικήν λαίλαπα, λέγω. Εσεσθε ετοιμοι, λέγω».

Στις 3 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους ο Παττακός ποστάρει φωτογραφίες από την εκδήλωση «Πολεμική αρετή των Ελλήνων στο Παναθηναϊκό στάδιο με τη λεζάντα: « Με το μυστρί, τας χλαμύδας και τα κλαρίνα θα οικοδομήσωμεν την νέαν Ελλάδα».

Στις 28 Μαρτίου του 1969 ο Σεφέρης λύνει τη σιωπή του και μιλάει προφητικά στο BBC για τις επικείμενες συμφορές. Το βίντεο γiνεται viral.

Στις 5 Μαρτίου 1970 η Δέσποινα Γάσπαρη ανεβάζει φωτογραφίες από τον γάμο της με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο . Η Ντέλα Ρουφογάλη, που είχε χρηματίσει και μοντέλο, σχολιάζει : “Μα τι καρακατσουλιό είναι αυτό, χρυσή μου. Χάθηκε ένα νυφικό του Υβ Σαιν Λωράν;»

Στις 28 Απριλίου 1971 μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού κατά του Ερυθρού Αστέρα και την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλου Πρωταθλητριών ξεσπά πόλεμος στο φβ. Οι βάζελοι γράφουν. «Πάτε στην Πάτρα, πάτε στην Κρήτη και με το ζόρι ως τη Θεσσαλονίκη και κι εμείς Παρίσι και Ολλανδία θα συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία» Και οι γαύροι απαντούν. «Εμείς με την αξία μας κι όχι με ξένες πλάτες, στον Πειραιά σας περιμένουμε αγαπητοί πελάτες».

Στις 29 Ιουλίου 1973 που διεξάγεται το δημοψήφισμα για την κατάργηση της βασιλείας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από το Παρίσι που βρίσκεται γράφει στον τοίχο του. «Δεν σε θέλει ο λαός, παρ’ τη μάνα σου και μπρος». Ο Λαμπρίας κάνει κοινοποίηση με το σχόλιο «Όπως τα λέτε, Πρόεδρε. Ένας Λούης έγινε ολυμπιονίκης και ένας ολυμπιονίκης έγινε Λούης».

Στιις 14 Νοεμβρίου 1973 η Μαρία Δαμανάκη κάνει αίτημα φιλίας στον Δ. Παπαχρήστο για να είναι εκφωνητές στον ερασιτεχνικό σταθμό του Πολυτεχνείου.

Στις 25 Νοεμβρίου 1973 ο Ιωαννίδης κάνει block στον Παπαδόπουλο. Λίγο πριν του είχε στείλει μήνυμα εξηγώντας τους λόγους. « Αφησες κάτι τσογλάνια να μας κάνουν ρόμπα. Όχι τανκς, μόνο τα αεροπλάνα θα έλιωναν σαν σκουλήκια αυτά τα παλιοκομμούνια».

Στις 20 Ιουλίου 1974 ο τούρκος πρωθυπουργός Μ. Ετζεβίτ γράφει : «Το όνομά μου είναι Αττίλας. Αττίλας 1. Θα ακολουθήσει και 2ος.»

Στις 24 Ιουλίου 1974, εννιά εκ. Ελληνες κάνουν delete σε 7 μαύρα χρόνια

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter