Αναβάλλεται η σημερινή στάση εργασίας των εργαζομένων στο Ελληνικό Φεστιβάλ

Αναβάλλεται η σημερινή στάση εργασίας των εργαζομένων στο Ελληνικό Φεστιβάλ

Την αναβολή για την επόμενη Τετάρτη της στάσης εργασίας που είχαν εξαγγείλει για σήμερα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Φεστιβάλ. Η απόφαση ήρθε μετά τη δέσμευση της διοίκησης του Φεστιβάλ για «άμεση νομοθετική επίλυση των αιτημάτων» των εργαζομένων και κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του υπ. Πολιτισμού, κάτω από την πίεση της στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι το Σαββάτο.

Σε σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων αναφέρεται ότι «μετά την ανάληψη της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Πολιτισμού, τη δέσμευσή του για άμεση νομοθετική επίλυση των αιτημάτων μας και κατανοώντας τις πρακτικές δυσκολίες της άμεσης ψήφισης της σχετικής ρύθμισης, αναβάλουμε την προαναγγελθείσα στάση εργασίας της Τετάρτης, 5 Ιουλίου, για την Τετάρτη, 12 Ιουλίου, ελπίζοντας ότι δεν θα αναγκαστούμε να την πραγματοποιήσουμε».

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, Τρίτη, το ΔΣ του Ελληνικό Φεστιβάλ αναφέρει τα εξής:

Με σημερινή του απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε» επιβεβαιώνει εκ νέου τη βούλησή του να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού όσον αφορά την καταβολή της αμοιβής τους για υπερωριακή εργασία και απασχόληση σε αργίες και εξαιρέσιμες ημέρες, όπως έχει και στο παρελθόν ρητά δεσμευτεί. Από την Πέμπτη 29 Ιουνίου το ΔΣ έχει αποστείλει στο Υπουργείο Πολιτισμού σχέδιο τροπολογίας για την αλλαγή του ιδρυτικού νόμου του Φεστιβάλ, έτσι ώστε να ρυθμιστεί οριστικά το ζήτημα της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων. Ανεξαρτήτως ωστόσο της καθυστέρησης που μπορεί να υπάρξει στην έγκριση και ψήφιση της τροπολογίας, το ΔΣ δεσμεύεται ότι θα καταβάλει άμεσα την οφειλόμενη στους εργαζόμενους αποζημίωση.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων στην «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.», τα οποία άπτονται γενικότερων ζητημάτων της φυσιογνωμίας και της οργάνωσης του Φεστιβάλ, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι από την αρχή της θητείας του, το ΔΣ επεξεργάζεται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο με στόχο να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του οργανισμού. Τις αλλαγές αυτές το ΔΣ θα οριστικοποιήσει σε εύθετο χρονικό διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις των εργαζομένων και με γνώμονα να μη διαταραχτεί σε καμία περίπτωση η ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε τους εργαζόμενους να αναθεωρήσουν τη στάση τους, δεχόμενοι ότι κοινός στόχος είναι τόσο η υπεράσπιση και η προβολή του καλλιτεχνικού έργου, όσο και η θεσμική κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αν οι εργαζόμενοι εμμείνουν στην απόφασή τους να πραγματοποιήσουν τη στάση εργασίας που έχουν εξαγγείλει για αύριο, 5 Ιουλίου 2017, η διοίκηση και η καλλιτεχνική διεύθυνση ζητούν προκαταβολικά συγγνώμη από το κοινό για την αναστάτωση που θα προκληθεί. Με νεότερη ανακοίνωση, οι θεατές θα ενημερωθούν είτε για την αλλαγή των ημερομηνιών των παραστάσεων όπου αυτό είναι εφικτό, είτε για την επιστροφή του αντιτίμου σε περίπτωση ματαίωσής τους.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να μάχονται για τη δίκαιη και νόμιμη διεκδίκηση όλων των αιτημάτων τους, όπως αυτά έχουν αναγνωριστεί, έστω και καθυστερημένα, από τη Διοίκηση του Φεστιβάλ.

Το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter