Αναβάλλονται δρομολόγια τρένων, λόγω χιονιά – Κατεπείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο Σπίρτζης

Αναβάλλονται δρομολόγια τρένων, λόγω χιονιά – Κατεπείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο Σπίρτζης

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για όσα συνέβησαν την Τετάρτη στο σιδηροδρομικό δίκτυο, μεσούσης της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, ζήτησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, ο κ. Σπίρτζης ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση πειθαρχικών και τυχόν ποινικών ευθυνών, για τα αίτια και τους υπευθύνους όσων συνέβησαν την Τετάρτη 11-01-2017 σε μέρος της υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και των μηχανικών βλαβών που οδήγησαν στην πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών.

Στο ίδιο έγγραφο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ζητά να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/01/12/58772a8bcd3a184346503933.pdf

Εξάλλου, μετά τη χθεσινή ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών, που εγκλωβίστηκαν επί ώρες σε ακινητοποιημένα τρένα, στη μέση της διαδρομής, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε σήμερα σε αναβολή δρομολογίων στο σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και Λάρισα – Καλαμπάκα.

Έτσι, σήμερα αναβάλλονται τα εξής δρομολόγια:

Στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα:

50, 51, 56, 55, 60 και 61

Οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισα:

1592, 1593, 1594, 1595, 2592, 2591, 2598 και 2597

Επίσης, στο τμήμα μεταξύ Λάρισας – Καλαμπάκας – Παλαιοφάρσαλου – Λάρισας αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ «ζητά και πάλι την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που θα υποστεί, χωρίς να ευθύνεται η ίδια». Σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει ότι τα χθεσινά προβλήματα δεν οφείλονται σε δική της υπαιτιότητα, επισημαίνοντας ότι «κάνει µόνο χρήση της σιδηροδρομικής υποδοµής, ενώ η εύρυθµη λειτουργία της υποδοµής είναι αρμοδιότητα και ευθύνη άλλου φορέα, η δε συντήρηση του τροχαίου υλικού που χρησιμοποιεί η εταιρεία µας αποτελεί αντικείμενο τρίτου φορέα».

Τέλος, αναφέρεται, στην ίδια ανακοίνωση ότι, «η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ ανακοινώνει ότι προτίθεται να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες τόσο στο εσωτερικό του σιδηροδρόμου όσο και στην πολιτική ηγεσία, για την ανάληψη των απαιτούμενων ενεργειών, που θα κατατείνουν στη μεσοπρόθεσμη αναβάθμιση της κατάστασης του σιδηροδρόμου συνολικά».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, 600 επιβάτες, τριών αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη και στον προαστιακό στη Γραμμή Λάρισα – Θεσσαλονίκη, ακινητοποιήθηκαν για ώρες σε διάφορα σημεία της διαδρομής, λόγω βλαβών στις μηχανές από το πολύ χιόνι που υπήρχε στις γραμμές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter