Αναβάθμιση προοπτικών της οικονομίας, πυξίδα για ξένους επενδυτές

Αναβάθμιση προοπτικών της οικονομίας, πυξίδα για ξένους επενδυτές

Αποστομωτική απάντηση στους επικριτές της ελληνικής οικονομίας και ειδικά τους εγχώριους (…) αποτελεί η χθεσινοβραδυνή αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τον Αμερικανικό οίκο S&P κάτι που σημαίνει ότι πλησιάζει όλο και πιο πολύ η ώρα της εξόδου της χώρας στις αγορές

Η S&P αναβάθμισε τις προοπτικές της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, προαναγγέλλοντας μάλιστα νέα κίνηση εντός των επόμενων 12 μηνών και αποτελεί την δεύτερη αναβάθμιση από το ίδιο «σπίτι» πριν από ένα μήνα, με Β+.

Το θετικό outlook τέθηκε λόγω της βελτιωμένης προβλεψιμότητας στις εφαρμοζόμενες πολιτικές, μετά και τη συμφωνία στο Eurogroup, αλλά και λόγω βελτίωσης των οικονομικών προοπτικών.

Ο οίκος προβλέπει ότι την επόμενη τριετία, η ανάπτυξη θα κινηθεί με 2-2,5% ενώ σημειώνει ότι δεν αποκλείεται ακόμη υψηλότερος ρυθμός αν η κυβέρνηση βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, προσελκύοντας περισσότερες ξένες επενδύσεις.

Η S&P επισημαίνει ότι οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις στις δημόσιες δαπάνες για σημαντικά έργα υποδομής στις μεταφορές, μεταξύ των οποίων σε λιμάνια και αεροδρόμια μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης, καθώς κινητοποιούν ιδιωτικές επενδύσεις στους πιο ανταγωνιστικούς τομείς της χώρας, όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία και τα logistics. Την ίδια στιγμή, κλάδοι όπως οι φαρμακευτικές και οι εταιρίες τροφίμων, επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στις εξαγωγές.

Τις αναβαθμίσεις αυτές, σημειωτέον, παρακολουθούν ξένοι επενδυτές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter