Αναβαθμίζεται ο Στέργιος Πιτσιόρλας με απόφαση Τσίπρα-Δραγασάκη

Αναβαθμίζεται ο Στέργιος Πιτσιόρλας με απόφαση Τσίπρα-Δραγασάκη

Αναβαθμίζεται εξ …αντικειμένου, αναλαμβάνοντας νέες αρμοδιότητες, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας. Με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη του ανατέθηκε η εποπτεία κρίσιμων τομέων που αφορούν την προώθηση επενδύσεων.

 Στα χέρια του πέρασαν, επισήμως, από χθες, οι αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων, της Διεύθυνσης Κεφαλαίων Εξωτερικού (από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων), καθώς και της Ειδικής Γραμματείας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), από κοινού με τον Υπουργό. Παράλληλα, μαζί με τον Γιάννη Δραγασάκη, θα έχει την εποπτεία της ανώνυμης εταιρείας «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» («Enterprise Greece») και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ). 

Νέο πεδίο δραστηριότητας για τον κ. Πιτσιόρλα είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή –αναλαμβάνει από κοινού με τον υπουργό την εποπτεία της, με το σύνολο των Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων, Τμημάτων και Υπηρεσιών που υπάγονται σε αυτή. Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι για πρώτη φορά αναλαμβάνει αρμοδιότητες στις οποίες περιλαμβάνεται και η νομοθετική πρωτοβουλία.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter