Αναβλήθηκε ο διορισμός του προτεινόμενου προέδρου του ΕΦΚΑ για λόγους «ηθικής τάξης»

Αναβλήθηκε ο διορισμός του προτεινόμενου προέδρου του ΕΦΚΑ για λόγους «ηθικής τάξης»

Η σύμβαση συνεταίρου του προτεινόμενου για πρόεδρο του ΕΦΚΑ, Στάθη Μαρίνου, με την ΗΔΙΚΑ επέφερε την αναβολή του διορισμού του λόγω των αιτιάσεων της αντιπολίτευσης και των επιφυλάξεων της συμπολίτευσης περί ηθικού ζητήματος.

Κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Μαρίνος εγκαλέστηκε από την αντιπολίτευση για την απευθείας ανάθεση έργου ύψους 20.000 ευρώ σε συνεταίρο του από την ΗΔΙΚΑ, την περίοδο που ο προτεινόμενος για πρόεδρος του ΕΦΚΑ ήταν Τεχνικός Σύμβουλος του Διευθυντή της ΗΔΙΚΑ.

Ο Στάθης Μαρίνος δεν αρνήθηκε την ανάθεση στον συνεταίρο του, υποστηρίζοντας πως η εταιρία τους δεν είχε καμία ανάμειξη με το έργο, το οποίο ανέλαβε προσωπικά και πληρώθηκε γι’ αυτό ο συνεταίρος του.

Η εξήγηση του κ. Μαρίνου δεν φάνηκε να πείθει ιδιαίτερα ούτε τα μέλη της Επιτροπής που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τους Γιώργο Βαρεμένο, Τασία Χριστοδολουπούλου και Μάκη Μπαλαούρα, οι οποίοι μπορεί να υπερψήφισαν την υποψηφιότητα του κ. Μαρίνου αλλά παράλληλα εξέφρασαν επιφυλάξεις. Αξιοσημείωτο δε πως η Εύη Καρακώστα, βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, αν και ήταν «παρών» κατά τη διάρκεια της συζήτησης, απουσίαζε από την ψηφοφορία.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 10 υπέρ, 6 κατά και 4 «παρών», με τον πρόεδρο της Βουλής να αναβάλει τη ψηφοφορία για την Πέμπτη προκειμένου να παραστεί και η κ. Καρακώστα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter