«Αναβολή» πήρε η πώληση της Μίλαν στους Κινέζους

«Αναβολή» πήρε η πώληση της Μίλαν στους Κινέζους

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ οι Κινέζοι δεν κατέθεσαν το μέγεθος της προσφοράς που περίμενε ο Μπερλουσκόνι και έτσι η εξαγορά της Μίλαν πήρε νέα αναβολή.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι άναψε, από τις αρχές του Φθινοπώρου, το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση των επαφών για την πώληση της Μίλαν σε κινέζους επενδυτές και τις προηγούμενες ημέρες αναμένονταν οι τελικές εξελίξεις, αλλά και πάλι προέκυψε εμπλοκή. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ οι Κινέζοι δεν κατέθεσαν το μέγεθος της προσφοράς που περίμενε ο Μπερλουσκόνι και έτσι η εξαγορά της Μίλαν πήρε νέα αναβολή.

Συγκεκριμένα η συμφωνία με την εταιρία «Sino Europe» επρόκειτο να ολοκληρωθεί την περασμένη Παρασκευή, αλλά ο κινεζικός επιχειρηματικός κολοσσός δεν κατέθεσε τα 320 εκατ. ευρώ που αξίωνε ο Μπερλουσκόνι, κάνοντας μια προσφορά κάτω από το ποσό που είχε συμφωνηθεί πριν μήνες.

Ο Μπερλουσκόνι, πρόεδρος της ιταλικής εταιρίας, «Fininvest», η οποία κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της Μίλαν, έχει στα χέρια, εδώ και μήνες, την επίσημη πρόταση Κινέζων επιχειρηματιών, έχει εξοργιστεί με τις καθυστερήσεις, αλλά τελικά αποφάσισε να δώσει ακόμη μία ευκαιρία στους Κινέζους, βάζοντας όμως έναν όρο, να καταβληθούν άμεσα έστω 100 εκατ. ευρώ.

Έτσι, θα φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ το ποσό που θα έχει δώσει στη Fininvest η εταιρία της Κίνας για την αγορά των μετοχών της (99,93%). Σύμφωνα με τα νέα ρεπορτάζ, αυτά τα 100 εκατ. ευρώ θα εμφανιστούν στον λογαριασμό της «Fininvest» τη Δευτέρα και από την στιγμή που θα γίνει αυτό, θα υπογραφεί ένα νέο προσύμφωνο και οι Κινέζοι θα έχουν ένα μήνα προθεσμία για να δώσουν και τα υπόλοιπα ώστε να πάρουν τον έλεγχο της Μίλαν.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η συμφωνία για την αγορά των «ροσονέρι» αφορά ποσό ύψους 750 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του χρέους που έχει και που το 2015 έφτανε στα 188.5 εκατ. Την περασμένη Παρασκευή επρόκειτο να διεξαχθεί διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου για να εγκρίνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας, αλλά οι Κινέζοι θέλησαν και πάλι να διαπραγματευτούν το συνολικό τίμημα της αγοράς, κάτι που εξόργισε τον Μπερλουσκόνι και όλα πλέον δείχνουν ανοικτά, ακόμη και το ενδεχόμενο της ακύρωσης της συμφωνίας, αν δεν καταβληθούν άμεσα τα 100 εκατ. ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter