Ανακηρύσσουν επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ τον Γιούνκερ – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Ανακηρύσσουν επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ τον Γιούνκερ – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την τελετή αναγόρευσης του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι του Ιδρύματος και ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων της πόλης.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Συντονισμός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το καθηγητικό κατεστημένο, οι πρυτανικές αρχές του Α.Π.Θ., αυτοί που λέξη δεν είχαν να πουν τόσα χρόνια τώρα για τα δεινά που χτυπούν το λαό και τη νεολαία μας εξαιτίας των πολιτικών κυβερνήσεων και Ε.Ε., τις τελευταίες μέρες ξεπερνούν τον εαυτό τους: η Νομική Σχολή και η πρυτανεία του Α.Π.Θ. αποφάσισαν να καλέσουν στις 13 Ιουλίου και να αναγορεύσουν σε επίτιμο διδάκτορα του Α.Π.Θ. τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ!»

«Εμείς όμως το ξέρουμε καλά: Το μόνο “Δίκαιο” που ξέρει να διδάξει ο Γιούνκερ είναι το “δίκιο των ισχυρών”. Είναι το “Δίκαιο” που επιτάσσει εκατομμύρια άνθρωποι σ’ αυτή τη χώρα να ζουν στην ανεργία και τη φτώχεια, να βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις να πετσοκόβονται ώστε να μεγαλώσουν τα κέρδη των αφεντικών. Είναι το “Δίκαιο” που επιτάσσει χιλιάδες άνθρωποι να ζουν χωρίς ρεύμα, νερό ή θέρμανση αδυνατώντας να πληρώσουν το τεράστιο κόστος τους, άρρηκτα δεμένο με την πολιτική ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Είναι το “Δίκαιο” που επιτάσσει χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν το σπίτι τους ή το μαγαζάκι που βγάζουν το ψωμί τους για να σωθούν οι τράπεζες. Είναι το “Δίκαιο” που επιτάσσει τη μετατροπή της παιδείας, της υγείας, της ασφάλισης, της πρόνοιας, από καθολικά κοινωνικά σε προνόμια μόνο γι αυτούς που μπορούν να τα πληρώσουν. Είναι η πολιτική της Ε.Ε. και του κεφαλαίου που, στο όνομα του ξεπεράσματος της καπιταλιστικής κρίσης, καθημερινά με όλο και μεγαλύτερη ένταση δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΑΠΘ η πρόταση επιτιμοποίησης του κ. Γιούνκερ έγινε από τον πρύτανη, Περικλή Μήτκα, «ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του στην πρωταρχία των αξιών του ευρωπαϊκού πολιτικού και νομικού πολιτισμού».

Την Τετάρτη, 28 Ιουνίου, φοιτητές από τις αριστερές παρατάξεις ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ και ΑΡΔΙΝ είχαν πραγματοποιήσει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτήριο της διοίκησης του ΑΠΘ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση του Ιδρύματος. Είχε σημειωθεί δε αντιπαράθεση με τον αναπληρωτή πρύτανη, Θεόδωρο Λαόπουλο, από τον οποίον και ζήτησαν ακύρωση της προγραμματισμένης αναγόρευσης, κάτι που δεν έγινε δεκτό. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter