Ανάκληση αυστριακού διπλωμάτη από το Ισραήλ για φιλοναζιστική ανάρτηση στο Facebook!

Ανάκληση αυστριακού διπλωμάτη από το Ισραήλ για φιλοναζιστική ανάρτηση στο Facebook!

Εντολή άμεσης ανάκλησης στη Βιέννη Αυστριακού διπλωμάτη που υπηρετεί στην αυστριακή πρεσβεία στο Ισραήλ, λόγω αναρτήσεων του με ακροδεξιό – ναζιστικό περιεχόμενο στο Facebook, έδωσε η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ, η οποία πρόσκειται στο συγκυβερνών στην Αυστρία – με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς – ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.

Ο Γιούργκεν-Μίχαελ Κλέπιχ, διπλωμάτης με βαθμό ακολούθου, φέρεται να έχει αναρτήσει στην σελίδα του στο Facebook, μεταξύ άλλων, φωτογραφία του στην οποία εμφανίζεται με μπλουζάκι της διαβόητης ακροδεξιάς οργάνωσης των “Ταυτοτήτων”, λίγο μετά την τοποθέτησή του στην αυστριακή πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, τον περασμένο Ιανουάριο.

Όπως δήλωσε το μεσημέρι στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία η υπουργός Εξωτερικών, η υπόθεση θα διερευνηθεί ενδελεχώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και στην περίπτωση ενοχής θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές κυρώσεις, ενώ η ίδια εκτιμά πως δεν θα υπάρξει ζημία για το κύρος της Αυστρίας στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το αυστριακό εβδομαδιαίο περιοδικό Falter, ο Κλέπιχ, ο οποίος είναι επίσης δημοτικός σύμβουλος στον δεύτερο τομέα της Βιέννης και μέλος της ακροδεξιάς παγγερμανιστικής αδελφότητας Vandalia, είχε αναρτήσει ήδη πριν από μήνες στο Facebook φωτογραφία του παππού του με ναζιστική στολή και τον αγκυλωτό σταυρό.

Όταν στα τέλη Ιανουαρίου είχε αποκαλυφθεί η ανάμιξη σε σκάνδαλο ναζιστικού περιεχομένου του επικεφαλής των υποψηφίων του Κόμματος των Ελευθέρων στις περιφερειακές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας Ούντο Λαντμπάουερ, ο οποίος εξαιτίας των διαστάσεων του σκανδάλου είχε αναγκαστεί σε παραίτηση, ο Κλέπιχ του είχε εκφράσει δημόσια τη συμπαράστασή του, όταν ήδη υπηρετούσε στην αυστριακή πρεσβεία στο Ισραήλ.

Ο Λαντμπάουερ, του οποίου την παραίτηση είχε ζητήσει νωρίτερα ο ίδιος ο Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ήταν επικεφαλής των υποψηφίων των Ελευθέρων στις περιφερειακές εκλογές της 28ης Ιανουαρίου στην Κάτω Αυστρία, στις οποίες οι Ελεύθεροι αναδείχθηκαν τρίτο σε δύναμη κόμμα και ο ίδιος εξελέγη στην τοπική Βουλή ενώ επρόκειτο και να συμμετάσχει ως μέλος στην τοπική κυβέρνηση.

Ο Ούντο Λαντμπάουερ είναι στέλεχος και υπήρξε στο παρελθόν αντιπρόεδρος του ακροδεξιού παγγερμανιστικού εθνικιστικού συνδέσμου Germania στην πόλη Βίνερ Νόιστατ. Είχε εκδώσει βιβλίο με ύμνους που έχουν περιεχόμενο καθαρά αντισημιτικό, ρατσιστικό και εγκωμιαστικό για τους ναζιστές και το Τρίτο Ράιχ.

Εξαιτίας προφανώς του σάλου που είχε προκληθεί όχι μόνον στην Αυστρία αλλά και στο εξωτερικό από το ναζιστικό σκάνδαλο και την κριτική για το κορυφαίο στέλεχος των Ελευθέρων, ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς είχε ανακοινώσει τότε την πρόθεση της αυστριακής κυβέρνησης να ξεκινήσει μία διαδικασία διάλυσης της αμφιλεγόμενης ακροδεξιάς παγγερμανιστικής οργάνωσης Germania στην οποία ανήκε ο Λαντμπάουερ.

Το Κόμμα των Ελευθέρων είναι ο εταίρος του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς στην νέα αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού που είχε ορκιστεί στις 18 του περασμένου Δεκεμβρίου, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα της για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter