Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με βαριοπούλες στον σταθμό ΗΣΑΠ στο ΚΑΤ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με βαριοπούλες στον σταθμό ΗΣΑΠ στο ΚΑΤ

Ανάληψη ευθύνης για δύο επιθέσεις, που στρέφονται κατά των νέου μέτρου με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις πύλες εισόδου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έγινε πριν από λίγη ώρα, με κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου athens.indymedia.org και δεν υπογράφεται από κάποια οργάνωση.

Πρόκειται για την επίθεση με πέτρες και μπογιές, στα γραφεία της εταιρείας CH Theodossis SA , που έχει αναλάβει την τοποθέτηση των πυλών, στις 3 Δεκεμβρίου, στην οδό Δελφών 4 στην Καλλιθέα και την επίθεση με βαριοπούλες στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο ΚΑΤ, στις 16 Δεκεμβρίου, όπου περίπου 10 άτομα με κουκούλες έσπασαν τα μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσης εισιτηρίων.

Στο κείμενο το οποίο καταλήγει με τις φράσεις «Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών – Ελεύθερες μετακινήσεις για όλους/ες», αναφέρεται ότι όλοι «οι από κάτω» οι εργάτες, οι άνεργοι, οι μετανάστες, δεν χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ για βόλτες αναψυχής, ότι σκοπός του κράτους είναι «η δημιουργία και επιβολή πλήρως ελεγχόμενων ζωνών μέσα στα ΜΜΜ, η αύξηση του κόστους ζωής και η ουσιαστική ποινικοποίηση της φτώχειας» και τονίζεται: «Προτρέπουμε όλους και όλες να πράξουν ό,τι τους αναλογεί, με τα μέσα που οι ίδιοι μπορούν να διαχειριστούν. Να υπερασπιστούμε, ατομικά και συλλογικά, τις ελεύθερες μετακινήσεις».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα απόψε ομάδα νεαρών, που σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν μέσα σε μεγάλη ομάδα οπαδών της ΑΕΚ, που αναχωρούσε από το Ολυμπιακό Στάδιο, μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ- Γιάννενα, έσπασε έξι ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων, στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter