Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «2017 – Έτος πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας των πολιτιστικών βιομηχανιών Ελλάδας-Κίνας

Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων  «2017 – Έτος πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας των πολιτιστικών βιομηχανιών Ελλάδας-Κίνας

Η επίσημη ανακήρυξη της φετινής χρονιάς σε «Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών & Συνεργασίας των Πολιτιστικών βιομηχανιών Ελλάδας-Κίνας» αποτελεί έμπνευση και κίνητρο για την προώθηση των ελληνοκινεζικών σχέσεων και την ανάπτυξη της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής συνεργασίας και υποστηρίζοντας την ενίσχυση και την αξιοποίηση των διμερών πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, κυκλοφορούν στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων με τίτλο «Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών & Συνεργασίας των Πολιτιστικών βιομηχανιών Ελλάδας-Κίνας 2017», προβάλλοντας παράλληλα των ρόλο τους ως φορέα πολιτισμού.

Τα τρία μοναδικά γραμματόσημα της Αναμνηστικής Σειράς «Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών & Συνεργασίας των Πολιτιστικών βιομηχανιών Ελλάδας-Κίνας 2017» αποτυπώνουν τη συνάντηση στο παρόν δυο μακραίωνων λαμπρών πολιτισμών που αποτελούν τους πνευματικούς πρωταγωνιστές Δύσης και Ανατολής.

Η επίσημη παρουσίαση της Σειράς Γραμματοσήμων θα γίνει σε εκδήλωση που διοργανώνεται από τα ΕΛΤΑ στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 όπου θα παραστούν και θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς και η ΑΕ ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli.

Στο πρώτο γραμματόσημο αποτυπώνονται συνδυαστικά τα δύο πολυσήμαντα σύμβολα των δύο μακραίωνων πολιτισμών, η ελιά και το μπαμπού, το πνευματικό περιεχόμενο των οποίων αντανακλάται στις εικαστικές τους απεικονίσεις στο πέρασμα των αιώνων. Στα δύο επόμενα γραμματόσημα αποτυπώνονται κοστούμια του αρχαίου θεάτρου από την Ελλάδα και την Κίνα, με το κινεζικό να αποκαλύπτει μια αρχαιοελληνική θεατρική μάσκα και το ελληνικό την εικαστική πλευρά της κινεζικής γραφής, ως δείγμα της παράλληλης πορείας και των σπουδαίων πνευματικών και πολιτιστικών κατακτήσεων των δυο λαών.

ΚΛΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ

0,50 € Ελεύθερη Σύνθεση 100.000

0,90 € Ελεύθερη Σύνθεση 500.000

2,00 € Ελεύθερη Σύνθεση 1.500.000

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ : 35 X 45 mm σε φύλλα των 25 τεμαχίων

ΣΧΕΔΙΑΣΗ : Μυρσίνη Βαρδοπούλου

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ : Πολυχρωμία ( οffset )

ΕΚΤΥΠΩΣΗ : “VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ : Κυκλοφορούν στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 και θα διατίθενται από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι 7 Σεπτεμβρίου 2018, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης:

1.ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (2Χ5.000 τεμ.)

Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς. Διατίθενται προς 5,50 € ανά σετ.

2. ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ (τεμ. 1.000)

Διατίθενται προς 6,00 € ανά τεμάχιο.

3. ΑΠΛΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ ΣΕΙΡΑΣ (τεμ. 1.000)

Διατίθεται προς 11,80 € ανά τεμάχιο.

4. ΚΑΡΤΕΣ ΜΑΞΙΜΟΥΜ PREPAID (1.000 σετ)

Διατίθενται προς 4,80 € ανά σετ.

5. ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ (2Χ7.000 τεμ. αριθμημένα)

Διατίθενται προς 3,40 € ανά σετ.

Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 ΑΘΗΝΑ) και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ. και τα φυλλαράκια που θα αποσυρθούν στις 7 Σεπτεμβρίου 2018.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς που να καλύπτουν την πρώτη μονάδα βάρους εσωτερικού, σήμερα 0,72 €.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter