Ανάρπαστο από την πρώτη ημέρα το βιβλίο για τα «άπλυτα» της διακυβέρνησης Τραμπ

Ανάρπαστο από την πρώτη ημέρα το βιβλίο για τα «άπλυτα» της διακυβέρνησης Τραμπ

Ο συγγραφέας του βιβλίου, στις σελίδες του οποίου αποκαλύπτονται λεπτομέρειες από τον πρώτο χρόνο του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, δήλωσε την Παρασκευή ότι είχε μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο ενώ το έγραφε, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του μεγιστάνα ότι δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με τον συγγραφέα αναφορικά με το βιβλίο και δεν είχε επιτρέψει οποιαδήποτε πρόσβαση στον Λευκό Οίκο.

Το βιβλίο του Μάικλ Γουόλφ «Φωτιά και Οργή: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ» έγινε αστραπιαία σήμερα μπεστ σέλερ, καθώς η κυκλοφορία του επισπεύστηκε μετά τη δημοσίευση αποσπασμάτων του αυτή την εβδομάδα, τα οποία προκάλεσαν «σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ, ενώ ακολούθησαν απειλές από τους δικηγόρους του Τραμπ για προσφυγή στη Δικαιοσύνη και μια ανεπιτυχής προσπάθεια να μη δημοσιευτεί.

Το βιβλίο, το οποίο απορρίπτει ο Ρεπουμπλικάνος λέγοντας ότι είναι γεμάτο από ψέματα, περιγράφει το χάος, όπως λέει, που επικρατεί στον Λευκό Οίκο. Κι έναν πρόεδρο που δεν ήταν προετοιμασμένος ότι θα κέρδιζε τις εκλογές αλλά και τους συμβούλους του που εκφράζουν περιφρόνηση για τις ηγετικές του ικανότητες. Σήμερα ο Γουλφ είπε στο αμερικανικό δίκτυο NBC ότι όλοι οι συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ τους είπαν ότι τον αντιμετωπίζουν ως παιδί.

«Φυσικά και μίλησα με τον πρόεδρο. Ασχέτως εάν κατάλαβε ότι επρόκειτο για μια συνέντευξη ή όχι, δεν το γνωρίζω αυτό, αλλά μετά βεβαιότητας δεν ήταν ανεπίσημες» συζητήσεις, επισήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή “Today”. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ήρθε σε επαφή με ανθρώπους που μιλούσαν στον Τραμπ σε καθημερινή βάση, «μερικές φορές λεπτό προς λεπτό».

Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει τι εννοούσε όταν έγραψε ότι το περιβάλλον του μεγιστάνα αμφισβητεί την ικανότητά του να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του προέδρου των ΗΠΑ, ο Γουολφ απάντησε:

«Το 100% των ανθρώπων γύρω του… Όλοι τους λένε ότι εκείνος είναι σαν παιδί».

«Εξουσιοδότησα Μηδέν πρόσβαση στον Λευκό Οίκο για τον συγγραφέα αυτού του ψεύτικου βιβλίου! Δεν του μίλησα ποτέ για βιβλίο. Γεμάτο ψέματα, διαστρεβλώσεις και πηγές που δεν υπάρχουν», έγραψε χθες αργά το βράδυ στο Twitter ο πρόεδρος αναφερόμενος στο βιβλίο.

Μπεστ Σέλερ σε μόλις μία ημέρα!

Οι δικηγόροι του Τραμπ κάλεσαν τον εκδοτικό οίκο, Henry Holt & Co, να εμποδίσει την κυκλοφορία του βιβλίου, που αρχικά επρόκειτο να γίνει την προσεχή Τρίτη. Εντούτοις, η κυκλοφορία του επισπεύστηκε για σήμερα και από την πρώτη ημέρα που βρέθηκε στα ράφια των καταστημάτων το «Φωτιά και Οργή» σύντομα αναδείχθηκε στο βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο Amazon.com.

Στην Ουάσιγκτον, πολλοί αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και σχημάτισαν ουρές για να αγοράσουν ένα αντίτυπο στο KramerBooks, όπου η πώλησή του βιβλίου ξεκίνησε τα μεσάνυχτα. Πολλά βιβλιοπωλεία στην περιοχή της Ουάσιγκτον, μεταξύ αυτών το KramerBooks, ανέφεραν ότι ξεπούλησαν όλα τα βιβλία έως τις 17.00 ώρα Ελλάδας.

Μεταξύ των αγοραστών ο 22χρονος Ντάνιελ Ζανγκ που δήλωσε ότι εκείνος και ο συγκάτοικός του διάβασαν ένα κεφάλαιο διαδικτυακά την Πέμπτη το βράδυ και ο ίδιος σχεδιάζει να διαβάσει το βιβλίο αργότερα σήμερα:

«Θα τελειώσω από τη δουλειά μου και δεν σκοπεύω να βγω έξω. Θα πάω σπίτι και θα διαβάσω το βιβλίο» είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter