Ανάρτηση-φόρος τιμής στην ανατίναξη του Γοργοποτάμου από τον Ν. Παππά

Ανάρτηση-φόρος τιμής στην ανατίναξη του Γοργοποτάμου από τον Ν. Παππά

Ανάρτηση – φόρο τιμής στους αγωνιστές που έκαναν πράξη τη μεγαλύτερη αντιστασιακή σύμπραξη, την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά.

H ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου, στους πρόποδες της Οίτης, έχει αναγνωριστεί ως μία από τις σημαντικότερες αντιστασιακές επιχειρήσεις δολιοφθοράς ενάντια στους κατακτητές κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη νύχτα της 25ης προς την 26η Νοεμβρίου 1942, από κοινού, από δυνάμεις του ΕΛΑΣ (150 άνδρες υπό τον Άρη Βελουχιώτη που δρούσαν στην περιοχή της Ρούμελης), του ΕΔΕΣ (60 άνδρες υπό τον Ναπολέοντα Ζέρβα που είχαν έρθει με πορεία από την Ήπειρο) και από μία 12μελή ομάδα σαμποτέρ, μέλη της βρετανικής στρατιωτικής αποστολής, με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Έντι Μάγερς και υπαρχηγό τον ταγματάρχη Κρις Γουντχάουζ.

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, ο Νίκος Παππάς έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter: «Ορόσημο ενότητας η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου. Είμαστε μαθημένοι να αγωνιζόμαστε ενάντια στην καταπίεση,τον φασισμό,τον ναζισμό. Εκείνοι που επιθυμούν να ξαναγράψουν την Ιστορία είναι καταδικασμένοι στο περιθώριο της.Οι κοινωνίες θα προχωρούν με πυξίδα τη Δημοκρατία.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter