Αναρχικοί τρολάρουν την εκδήλωση αστυνομικών στα Εξάρχεια – Καλούν σε αντισυγκέντρωση σε Κολωνάκι και ΓΑΔΑ

Αναρχικοί τρολάρουν την εκδήλωση αστυνομικών στα Εξάρχεια – Καλούν σε αντισυγκέντρωση σε Κολωνάκι και ΓΑΔΑ

Η εξαγγελθείσα εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια με θέμα «ανοιχτές και ελεύθερες πόλεις» προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις. Ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Τόσκας, τάχθηκε κατά της πραγματοποίησης της εκδήλωσης ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ από τους αστυνομικούς να προχωρήσουν σε «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις χωρίς να το… πολυσυζητούν.

Τη δική τους απάντηση δίνουν οι αναρχικοί μέσω του Indymedia, επιλέγοντας με δύο… ευρηματικά καλέσματα σε αντισυγκεντρώσεις να τρολάρουν την ομοσπονδία των αστυνομικών.

Στην πρώτη περίπτωση η Αναρχική Συνομοσπονδία φέρεται να καλεί σε εκδήλωση/συζήτηση με θέμα την αστυνομική βία και την κρατική καταστολή στην… πλατεία Κολωνακίου! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται η «εκδήλωση» θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα που η ΠΟΑΣΥ προσδοκά να πραγματοποιήσει τη δική της εκδήλωση στα Εξάρχεια, ενώ -πάντα στην πλατεία Κωλονακίου- «θα ακολουθήσει party/συναυλία για την οικονομική ενίσχυση των θυμάτων αστυνομικής βίας και της κρατικής καταστολής».

Σε ένα αρκετά πιο σοβαροφανές «κάλεσμα», ομάδα αναρχικών που υπογράφει ως «ομάδα ανταπόδοσης» καλεί «αφού οι περισσότερες διμοιρίες των ΜΑΤ θα ‘’προστατεύουν’’ τους συνδικαλιστές τους στα Εξάρχεια», να «μετατρέψουμε την ΓΑΔΑ στην καινούργια κατάληψη που θα δώσει ώθηση στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, προμηθεύοντας μας κιόλας με όλο τον εξοπλισμό που βρίσκεται μέσα σε αυτό το κτίριο που έχουν κακοποιηθεί και βασανιστεί πολλές εκατοντάδες κοινωνικών αγωνιστών (αναρχικών αντιφασιστών και κομμουνιστών)».

«Είναι το κτήριο-σύμβολο της κρατικής καταστολής απέναντι σε κάθε εξεγερμένο άνθρωπο. Είναι το κτήριο που εξέθρεψε και συνεχίζει την συνεργασία με τους νεοναζί της ΧΑ, των ΑΜΕ κ.α., τα κρατητήρια του οποίου, έχουν βαφτεί με το αίμα των βασανισμένων αντιφασιστών και αναρχικών που έχουν περάσει από εκεί μέσα. Εκεί στήνονται όλες οι δολοπλοκίες της αντιτρομοκρατικής για τις καταδίκες όσων απλά δηλώνουν αναρχικοί ή έστω έχουν σχέση με άτομα του αναρχικού χώρου (πχ Θεοφίλου, Ηριάννα Β.Λ.)», αναφέρεται ακόμα στο «κάλεσμα», καταλήγοντας ότι «για αυτούς και χιλιάδες ακόμα λόγους της αστυνομικής/κρατικής/δικαστικής βίας που ασκείται καθημερινά στο σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτό το αστικό μόρφωμα που ονομάζεται Ελλάδα, καλούμε σε αντισυγκέντρωση στη ΓΑΔΑ με σκοπό την κατάληψη της».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter