Αναταραχή στις φυλακές Κορυδαλλού

Αναταραχή στις φυλακές Κορυδαλλού

Ένταση επικρατεί από νωρίς το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, με αφορμή τη μεταγωγή του απεργού πείνας Κωνσταντίνου Γιατζόγλου.

Οι κρατούμενοι δίνουν «διορία έως τις 12 το μεσημέρι» να μεταβεί στις φυλακές κάποιος από το υπουργείο Δικαιοσύνης, που επιβεβαιώνει πως υπάρχει «ζήτημα» στις φυλακές, χωρίς να προχωρά σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με ανάρτηση συγκρατούμενων του o Κωνσταντίνος Γιατζόγλου -που κατηγορείται για την υπόθεση με το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο- μετήχθη βιαίως νωρίς το πρωί από το κελί του στον Κορυδαλλό.

«Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου αντιστάθηκε όσο μπορούσε και τότε τα ΕΚΑΜ και άλλοι κουκουλοφόροι ένστολοι όρμησαν στο κελί του και τον χτύπησαν. Στη συνέχεια του φόρεσαν χειροπέδες και τον πήραν σηκωτό με τη βία βγάζοντας τον έξω από την ακτίνα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Η πτέρυγα της φυλακής ήταν κλειδωμένη εκείνη τη στιγμή και οι κρατούμενοι κοπανούσαν τις πόρτες και έβριζαν τους μπάτσους. Μέχρι στιγμής η φυλακή δεν έχει ανοίξει και οι κρατούμενοι παραμένουν κλειδωμένοι», αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

Ο 29χρονος είχε μεταφερθεί στις φυλακές Λάρισας από τις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο διεξαγωγής δίκης που θα πραγματοποιούνταν την περασμένη εβδομάδα για παλαιότερη υπόθεση. Η δίκη αναβλήθηκε και ο Κ. Γιατζόγλου προχώρησε σε απεργία πείνας με αίτημα την παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η διαμαρτυρία τους είναι ειρηνική  και οι κρατούμενοι καταγγέλλουν τη βία που ασκήθηκε στον απεργό πείνας, δήλωσε στο Documento ο δικηγόρος  Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter