Ανδρουλάκης: ριζοσπαστική ανανέωση σε πρόσωπα και κουλτούρα στην ΔΗΣΥ

Ανδρουλάκης: ριζοσπαστική ανανέωση σε πρόσωπα και κουλτούρα στην ΔΗΣΥ

Την ανάγκη να υπάρξει ριζοσπαστική ανανέωση σε πρόσωπα και κουλτούρα στον χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ), τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9FM».

Ο πρώην γραμματέας του κόμματος δήλωσε ότι η παράταξη θα έπρεπε να προχωρήσει απευθείας σε ένα ιδρυτικό συνέδριο για το νέο ενιαίο φορέα, αντί για… τρία διαδοχικά!

«Ο κόσμος, για να επιστρέψει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, χρειάζεται ριζοσπαστική ανανέωση σε επίπεδο προσώπων και κουλτούρας, διότι κουράστηκε από την πελατειακή αντίληψη, από τη δημαγωγία…», υποστήριξε και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον νέο αρχηγό του φορέα που θα διαδεχτεί την ΔΗΣΥ, υποστηρίζοντας με νόημα ότι «μπορεί να χρειαστεί να έχουμε και έναν αρχηγό λίγο μεγαλύτερο, αλλά να υπάρχει ριζοσπαστική ανανέωση, νέα πρόσωπα στην πολιτική με επάρκεια, να γνωρίζουν τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο, με ηθικό κεφάλαιο και βέβαια, χωρίς κανένα περιθώριο δημαγωγίας».

Για το συνέδριο της ΔΗΣΥ, που αρχίζει αύριο Παρασκευή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, επανέλαβε ότι η δική του άποψη ήταν πως έπρεπε να ήταν ιδρυτικό, για να προλάβουν και τυχόν πολιτικές εξελίξεις, αλλά δεν εισακούστηκε… «Για μένα, είναι ένα ξεκίνημα ενότητας στον χώρο αυτό, ο οποίος είναι κατακερματισμένος τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά τον εκλογικό σεισμό του 2012» είπε για το συνέδριο. Και πρότεινε τέσσερα βήματα:

1. Ενοποίηση του ιστορικού αφηγήματος της παράταξης, κρατώντας τα καλά και πετώντας στο περιθώριο τα αρνητικά.

2. Θεσμοθέτηση ενός κόμματος μακριά από τον παλιό αρχηγισμό.

3. Κατάρτιση ενός προοδευτικού προγράμματος μακριά από τις δημαγωγίες του παρελθόντος

4. Εκλογή ηγεσίας από τη βάση.

Για την κυβέρνηση είπε ότι «βρίσκεται στο καναβάτσο», ενώ «υπάρχει και το θέμα με τον κ. Καμμένο» και δεν ξέρει κανείς πότε μπορεί να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις. Ωστόσο, τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι είναι καλύτερο να πηγαίνεις σε μια πιο σταθερή κατάσταση από το να κάνεις εκλογές κάθε δύο ή τρία χρόνια. «Η πολιτική σταθερότητα είναι μείζον ζήτημα για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας πως αυτό είναι στο χέρι της κυβέρνησης, η οποία κάνει «πάρα πολλά λάθη».

«Μακάρι να μην τα έκανε» σχολίασε, ενώ άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «έχει καθυστερήσει πάρα πολύ και το πρόβλημα είναι να μην έχουμε ένα πραγματικά βιώσιμο επιτόκιο για να βγούμε στις αγορές το 2018».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, αναμένεται η ομιλία του ευρωβουλευτή, πιθανότατα το Σάββατο, ο οποίος – από κοινού με τον υπό καθαίρεση γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Στέφανο Ξεκαλάκη – είχε διαφωνήσει με τις αποφάσεις της Φώφης Γεννηματά για τον τρόπο εκλογής των συνέδρων και όχι μόνον…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter