ΑΝΕΛ: Καταψηφίζουν άρθρο για το μουσουλμανικό τέμενος στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας

ΑΝΕΛ: Καταψηφίζουν άρθρο για το μουσουλμανικό τέμενος στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας

Το άρθρο θα «περάσει» πάντως με ευρεία πλειοψηφία αφού θα ψηφιστεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Θα καταψηφίσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που αφορά την ανέγερση του Ισλαμικού Τεμένους. Συγκεκριμένα την ίδρυση νέου νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου εποπτευόμενου και χρηματοδοτούμενου από το υπουργείο και αντίστοιχα την συγκρότηση 7μελούς συμβουλίου διοίκησης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Αυτό επισήμανε -στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής- ο εισηγητής τους στο νομοσχέδιο Κωνσταντίνος Κατσίκης επισημαίνοντας ότι η απόφαση του κόμματος σχετίζεται με την πάγια διαφοροποίηση του από την απόφαση για την ανέγερση του Τεμένους. Οι ΑΝΕΛ είχαν άλλωστε καταψηφίσει και το άρθρο για την ίδια την ανέγερση. Πάντως το συγκεκριμένο άρθρο δεν κινδυνεύει να καταψηφιστεί αφού να το στηρίξει η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με όσα δήλωσε η εισηγήτρια της Νίκη Κεραμέως και κατά πάσα πιθανότητα το Ποτάμι και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο Κ. Κατσίκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «εμείς το άρθρο αυτό που αφορά το μουσουλμανικό τέμενος θα το καταψηφίσουμε» ξεκαθαρίζοντας όμως ότι αυτό δεν συνιστά γενικότερη διαφοροποίηση. Όπως είπε αναφερόμενος στην συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ «η συνέχεια της συνεργασίας μας και εποικοδομητική θα είναι και θα διαφέρει από τις υπόλοιπες κυβερνητικές συνεργασιές» αφού «καταφέρνουμε να μην λέμε ναι σε όλα αλλά καταφέρνουμε να συμπορευόμαστε». Σχολίασε μάλιστα πως «το πρόβλημα είναι αυτοί που λένε ναι σε όλα και μετά σκοτώνονται μεταξύ τους».​

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter