Άννα Παπαρρούσου – Δικηγόρος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου: Ήταν καθαρή δολοφονία

Άννα Παπαρρούσου – Δικηγόρος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου: Ήταν καθαρή δολοφονία

Η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου έκανε λόγο για “καθαρή δολοφονία” αναφερόμενη στο λιντσάρισμα που δέχτηκε ο 33χρονος που μπήκε και εγκλωβίστηκε σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος.

Μιλώντας για πρώτη φορά για το περιστατικό στον ΑΝΤ1, η Άννα Παπαρρούσου τόνισε μεταξύ άλλων:

«Έχουμε ένα τόσο καθαρό οπτικό υλικό που είμαστε όλοι σε θέση να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Ένας άνθρωπος παγιδευμένος στο κατάστημα που εμποδίστηκε να βγει με την υπερβολική χρήση βίας που οδήγησε στο θάνατό του. Αν αυτή η χρήση βίας ήταν σύμμετρη προς το περιστατικό, αυτό είναι προς χρήση όλων σας. Κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή δολοφονία. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν δεν ήταν ορθές. Έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένη ανθρωποκτονία.

Όλα αυτά δείχνουν πως μιλάμε για απόπειρα κλοπής και όχι ληστεία, δηλαδή ένα ελαφρύτατο πλημμέλημα που δεν δικαιολογεί τη βία. Όταν έχεις έναν άνθρωπο παγιδευμένο σε ένα χώρο και δεν απειλείσαι και υπάρχουν συγκεντρωμένοι απέξω, δεν υπάρχει ορατός λόγος και δεν αντιδράς με αυτόν τον τρόπο».

Δικηγόρος καταστηματάρχη

Ο δικηγόρος του καταστηματάρχη δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως «το συμβάν μας θλίβει όλους». Πρόσθεσε δε: η πρώτη αντίδραση του εντολέα μου ήταν να καλέσει την αστυνομία. Όταν το θύμα εγκλωβίστηκε στο κατάστημα άρχισε να σπάει την εσωτερική βιτρίνα και την εξωτερική. Υπάρχουν ίχνη αίματος και στο εσωτερικό του καταστήματος κάτι που δείχνει πως είχε ήδη τραυματιστεί. Αν θέλετε επέλεξε έναν πιο δυναμικό τρόπο αντίδρασης, δεν έκατσε να περιμένει την αστυνομία”. Στη συνέχεια είπε: “Ο σκοπός του πελάτη μου, έχοντας ήδη προσφύγει στην Πολιτεία, ήταν να εμποδίσει τον δράστη να διαφύγει και να τον περιορίσει».

«Αν η αντίδραση του ήταν υπερβολική θα κριθεί από τη δικαιοσύνη», δήλωσε. «Έχει ξαναϋπάρξει θύμα κλοπής. Είναι αντίθετο στη λογική να μπήκε μέσα για να προστατευτεί. Θα μπορούσε να μείνει μέσα και να περιμένει την αστυνομία για να προστατευθεί», κατέληξε ο Χ. Αναγνωστόπουλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter