Άνοδο καταγράφει το δολάριο, σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

Άνοδο καταγράφει το δολάριο, σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

Προς τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 ετών κινείτο σήμερα το δολάριο, ενώ το γεν κατέγραψε νωρίτερα απώλειες, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε σταθερή την πολιτική και ο αντίκτυπος από τις επιθέσεις στη Γερμανία και την Τουρκία οδήγησαν σε πτώση το ευρώ.

Εικόνα σταθεροποίησης επικρατούσε στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με την αναταραχή που επικράτησε λόγω των επιθέσεων να αντισταθμίζεται από τα κέρδη των τραπεζικών μετοχών και της αγοράς στο Μιλάνο αφού η ιταλική κυβέρνηση είπε ότι θα ζητήσει την έγκριση του κοινοβουλίου για να δανειστεί έως 20 δις ευρώ για τη διάσωση των προβληματικών τραπεζών.

Στην αγορά συναλλάγματος, η αποστροφή ρίσκου οδήγησε το ελβετικό φράγκο, που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο, σε υψηλό έξι μηνών έναντι του ευρώ με το ενιαίο νόμισμα να υποχωρεί κάτω από το 1,04 δολάριο. Το αμερικανικό νόμισμα κινείτο προς υψηλό 14 ετών και ο δείκτης δολαρίου, που αποτυπώνει την αξία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού βασικών νομισμάτων, διαμορφώθηκε νωρίτερα στο 103,40.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter