ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η κυβέρνηση φέρει πλήρη ευθύνη για την εκατόμβη νεκρών στην Αττική

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η κυβέρνηση φέρει πλήρη ευθύνη για την εκατόμβη νεκρών στην Αττική

«Η συνέντευξη τύπου Υπουργών της κυβέρνησης και της ηγεσίας του πυροσβεστικού σώματος ήταν η πιο άθλια κίνηση στην οποία θα μπορούσε να προβεί μια κυβέρνηση μετά από την εκατόμβη νεκρών στο λεκανοπέδιο της Αττικής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Μεταξύ άλλων σημειώνει: 

«Κυβέρνηση, Δήμοι και Περιφέρεια Αττικής όταν είναι η ώρα της πρόληψης κωφεύουν παραδειγματικά και όταν έρθει η ώρα της αντιμετώπισης της καταστροφής απλώς θυμούνται την πρόληψη που έπρεπε να έχει γίνει ή ρίχνουν την ευθύνη στους πολίτες.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές. Δεν είναι απουσία πολιτικής, είναι βαθύτατα πολιτικό το να προσανατολίζεις όλο τον κρατικό μηχανισμό στην εξυπηρέτηση των μνημονίων, των φαστ-τρακ επενδύσεων και των επιταγών του ΝΑΤΟ, και να μην σε ενδιαφέρει αν θα καούν ή αν θα πνιγούν ή αν θα πεθάνουν αβοήθητοι στο νοσοκομείο οι φτωχοί στη χώρα σου. Και ο επικοινωνιακός χειρισμός δείχνει απλώς την αναλγησία μιας κυβέρνησης που το πρώτο της μέλημα είναι η διατήρηση των θέσεων εξουσίας πάση θυσία –όπου η θυσία είναι πάντα του εργαζόμενου λαού».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί: 

– σε μαζική εξόρμηση στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής την Κυριακή στις 11.00 με συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο της Ραφήνας.

– κινητοποίηση διαμαρτυρία στο Περιφερειακό συμβούλιο -με στόχο να καταλογιστούν οι ευθύνες που αναλογούν και να υπάρξουν μέτρα για την πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων

– καλούμε όλες τις οργανώσεις και κινήσεις της Aριστεράς, τα σωματεία, τις οικολογικές οργανώσεις, κάθε εργαζόμενο στην κινητοποίηση στην Αθήνα, την Τρίτη 31/8 στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία σε Βουλή-Μέγαρο Μαξίμου, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της εμπορευματοποίησης και καταστροφής της φύσης, της υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών, για την πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter