Αντάρτικο κατά του Μητσοτάκη στη Στερεά – Τον άδειασε και ο ανιψιός του

Αντάρτικο κατά του Μητσοτάκη στη Στερεά – Τον άδειασε και ο ανιψιός του

Τοπικό αντάρτικο στη ΝΔ και νέα ένταση στις σχέσεις Κυριάκου Μητσοτάκη-Κώστα Μπακογιάννη απέδωσε το απαγορευτικό παρουσίας των κομματικών στελεχών στο 2ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Λαμία , που εξέδωσε χθες ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Το συνέδριο κλείνει τις εργασίες του σε λίγες ώρες, με κεντρικούς ομιλητές τον Πρωθυπουργό και τον οικείο Περιφερειάρχη, Κ. Μπακογιάννη, οι δηλώσεις του οποίου ότι «ρόλος της αυτοδιοίκησης δεν είναι να κάνει αντιπολίτευση» συμπυκνώνουν το …άτοπο του απαγορευτικού και τους λόγους της ανταρσίας.

Για λάθος κίνηση που υποτιμά και δε σέβεται τα τοπικά στελέχη του κόμματος που δίνουν τη μάχη καθημερινά σε μια περιφέρεια με δύο μονοεδρικές (Ευρυτανίας , Φωκίδας) κάνουν λόγο υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ στην περιοχή, ενώ ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στέλιος Κανέλλος, με δηλώσεις του χθες στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM έστειλε στην Πειραιώς το μήνυμα ότι οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι και οι πρόεδροι των φορέων δεν μετέχουν ως κομματικοί εκπρόσωποι της ΝΔ αλλά των πολιτών που τους έχουν εκλέξει .

Στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στα τοπικά ΜΜΕ με αφορμή της διεξαγωγή του συνεδρίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας μεταξύ άλλων, δείχνοντας σαφώς και προς την Πειραιώς, ξεκαθάρισε: «Εμείς εδώ θα είμαστε να δώσουμε τη μάχη. Τη μάχη για τη καθημερινότητα, τη μάχη για το αυτονόητο. Και το κάνουμε αυτό χωρίς υπερβολές, χωρίς κραυγές, χωρίς αμετροέπειες». Σε άλλη αποστροφή του λόγου του ..εξήγησε στη ΝΔ τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η παρουσία στις εργασίες του συνεδρίου: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης δεν είναι να κάνει αντιπολίτευση. Σε καμία περίπτωση. Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι να αναζητά επίμονα, αν χρειάζεται, πεδία συνεργασίας και πεδία συνεννόησης. Εγώ είμαι φανατικά της άποψης ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε», σημείωσε . Κληθείς δε να απαντήσει για τον κίνδυνο η όλη εκδήλωση να είναι μια φιέστα , απάντησε «Εξαρτάται. Θα φανεί. Και δε θα φανεί στη νεκροψία, θα φανεί την επόμενη μέρα».

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας , δεν μπορεί να θεωρηθεί ως το καλύτερο κομματικό ορμητήριο. Παρότι η ΝΔ κατέχει τη μονοεδρική της Ευρυτανίας, την οποία ξαναπήρε οριακά από το ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την υπεροχή. Με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών το κυβερνών κόμμα κατέχει την έτερη μονοεδρική , της Φωκίδας, τρείς βουλευτικές έδρες στην Εύβοια έναντι μίας της ΝΔ . Και τα δύο κόμματα έχουν από μια έδρα , από τις τρεις συνολικά, στη Βοιωτία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter