Αντιδράσεις για την επίθεση στη Συρία

Αντιδράσεις για την επίθεση στη Συρία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε σήμερα όλα τα κράτη μέλη του παγκόσμιου οργανισμού να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να απόσχουν από οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση μετά τα δυτικά πλήγματα εναντίον της Συρίας.

«Καλώ όλα τα κράτη μέλη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση σ’ αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες και να αποφύγουν όλες τις πράξεις που θα μπορούσαν να επιφέρουν μια κλιμάκωση της κατάστασης και να επιδεινώσουν τα βάσανα του συριακού λαού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γκουτέρες, ο οποίος ανέβαλε ένα προγραμματισμένο ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία για να διαχειρισθεί τα επακόλουθα της στρατιωτικής δράσης που ανέλαβαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία.

Ιράν: Περιφερειακές συνέπειες

Το Ιράν, κύριος περιφερειακός σύμμαχος της Δαμασκού, προειδοποίησε σήμερα για τις «περιφερειακές συνέπειες» των στοχευμένων πληγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία εναντίον της Συρίας και τα καταδίκασε «σθεναρά».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, χωρίς καμιά απόδειξη και πριν ακόμη πάρει θέση ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, πραγματοποίησαν αυτή τη στρατιωτική δράση (…) εναντίον της Συρίας και είναι υπεύθυνοι για τις περιφερειακές συνέπειες αυτής της τυχοδιωκτικής ενέργειας», αναφέρει το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η επίθεση αυτή έχει στόχο να αντισταθμίσει την αποτυχία των τρομοκρατών» στην Ανατολική Γούτα που μόλις ανακατελήφθη από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του, προστίθεται στο κείμενο, στο οποίο καταγγέλλεται μια «ξεκάθαρη παραβίαση των διεθνών κανόνων και νόμων».

Το Ιράν στέλνει Ιρανούς, Aφγανούς, Πακιστανούς και Ιρακινούς «στρατιωτικούς συμβούλους» και εθελοντές στη Συρία για να συνδράμουν τον συριακό στρατό εναντίον των τζιχαντιστιών και των ανταρτικών οργανώσεων.

Παπαδημούλης: Να μπει τέλος

Να μπει άμεσα τέλος στην στριατιωτική κλμάκωση στη Συρία, «που εγκυμονεί κινδύνους ευρύτερης και ανεξέλεγκτης πολεμικής ανάφλεξης» καλεί με ανάρτησήτ του στο twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ γράφει:

«Όχι στην πυραυλική επίθεση ΗΠΑ, Μεγ. Βρετανίας, Γαλλίας. Να μπει τώρα τέλος στην επικίνδυνη στρατιωτική κλιμάκωση, που εγκυμονεί κινδύνους ευρύτερης και ανεξέλεγκτης πολεμικής ανάφλεξης. Ναι σε πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες για εκτόνωση και Ειρήνη στην μαρτυρική Συρία».

ΚΚΕ: Συγκέντρωση

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση σήμερα 14/4/2018, στο Σύνταγμα, στις 18.30 ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία. Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter