Αντιδράσεις για την τροπολογία που επιβάλλει φυλάκιση σε όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς

Αντιδράσεις για την τροπολογία που επιβάλλει φυλάκιση σε όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς

Την σφοδρή αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης και συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς προκαλεί η τροπολογία που προβλέπει ποινές φυλάκισης για όσους διακόπτουν τις διαδικασίες πλειστηριασμών.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κάνει λόγο για «κατήφορο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» που «δεν έχει τελειωμό». «Μετά την τροπολογία για την απεργία, τώρα με ένα ακόμη αυταρχικό, αντιδραστικό μέτρο, προσπαθεί να ποινικοποιήσει τη δράση και τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, να τρομοκρατήσει και να φοβίσει όσους αντιστέκονται σ’ αυτή την πολιτική.

»Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις, με την αυτεπάγγελτη δίωξη, στην ουσία ανοίγουν το δρόμο για να ενισχυθεί η κρατική βία και αυθαιρεσία. Είναι προπομπός συνολικότερης επίθεσης ενάντια στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις, που όπως φαίνεται έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Αποδεικνύεται ότι οι πλειστηριασμοί στρέφονται απέναντι στη λαϊκή κατοικία, γι’ αυτό και η κυβέρνηση σπεύδει να πάρει τα μέτρα της.

»Το ότι και αυτό το αυταρχικό μέτρο έρχεται με εκπρόθεσμη τροπολογία της τελευταίας στιγμής δεν προκαλεί πλέον καμία έκπληξη. Είναι βαθιά γελασμένοι, όμως, όσοι νομίζουν ότι με τον αυταρχισμό, με την επαναφορά του δόγματος “νόμος και τάξη” σε συριζαίικη εκδοχή θα βάλουν στο γύψο τη λαϊκή πάλη, που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα απέναντι στην πολιτική τους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη αναφέρει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ξεπεράσει κάθε όριο σε αυταρχισμό και αποδεικνύεται η πλέον πιστή συνεργάτης των δανειστών και αυτή που ασθμαίνως και με κάθε τρόπο προσπαθεί να υλοποιήσει τις επιλογές τους».

Για τα επεισόδια της Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο αναφέρει πως «επαναλήφθηκαν οι ίδιες σκηνές που είδαμε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, το Νοέμβριο, με ρίψη χημικών ενάντια στους διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών, οι οποίοι διαδήλωναν για να σταματήσουν πλειστηριασμό διαμερίσματος ιδιώτη 113,5 τ.μ. από μεγάλη εταιρεία, για πραγματική οφειλή 3.000 ευρώ, που με τους τόκους έφτασε 12.700 ευρώ!!

»Ο αυταρχισμός με χημικά προστίθεται και στις νομοθετικές παρεμβάσεις, που κάνει η κυβέρνηση, όπως η ν-τροπολογία, που κατέθεσε σήμερα Τετάρτη 20/12 σύμφωνα με την οποία η αντίσταση μετατρέπεται σε ιδιώνυμο αδίκημα και τιμωρούνται με φυλάκιση, όσοι διαμαρτύρονται και αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών των λαϊκών περιουσιών», αναφέρει μεταξύ άλλων στην καταγγελία της η ΛΑΕ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε ότι η αποτροπή του ξεπουλήματος της λαϊκής κατοικίας αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα και τιμωρείται αυτόματα με τρεις μήνες και πάνω, φυλάκιση».

«Μετά την κινητοποίηση των ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών, τις διώξεις εναντίον πρωτοπόρων του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, αφού χρησιμοποίησαν ό,τι είχαν και δεν είχαν, ήρθε τώρα η σειρά της σχεδόν αυτόματης ποινής ‘’για λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος’’ και ‘’μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσων ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος’’, όπως θρασύτητα αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της (ν)τροπολογίας».

»Μετά τις απόπειρες για περιστολή του απεργιακού δικαιώματος, έρχεται τώρα ένα ευρωχουντικής σύλληψης νομοθέτημα. Ας το ακούσουν καλά ο Κοντονής, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΝΔ που στηρίζει τους πλειστηριασμούς, αλλά και τα κάθε λογής κοράκια και συμφέροντα που έχουν βάλει στο μάτι τη λαϊκή κατοικία: ‘’Υπέρτερο συμφέρον’’ είναι το δίκιο των εργαζόμενων και όχι το ‘’δίκιο των θεσμών’’ και του κεφαλαίου, των τραπεζών και των καπιταλιστών», καταλήγει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω».

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο για τα μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από ποινές εξαιτίας ψυχικής ή διανοητικής διαταραχή, προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων προκαλούν σωματική βλάβη στους συμβολαιογράφους αλλά και σε όσους παρεμποδίζουν την «απρόσκοπτη και εύρυθμη» διενέργεια των πλειστηριασμών.

«Προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη όσων διαταράσσουν την απρόσκοπτη και εύρυθμη διενέργεια των πλειστηριασμών» σημειώνεται στην τροπολογία που κατατέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου: «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις». Όσον αφορά τις ποινές, ορίζεται ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται σε φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ’ ελάχιστο όριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter