Αντιδράσεις της Άγκυρας προς Βιέννη για τον «ανεπιθύμητο» Ερντογάν!

Αντιδράσεις της Άγκυρας προς Βιέννη για τον «ανεπιθύμητο» Ερντογάν!

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας είχε αναφέρει πως ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ενρτογάν δεν ήταν ευπρόσδεκτος στην Αυστρία ενόψει τουρκικού δημοψηφίσματος.

Την αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού των Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος είχε πει νωρίτερα πως ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Αυστρία προκειμένου να πραγματοποιήσει εκστρατεία, απευθυνόμενος στους Τούρκους πολίτες που διαμένουν εκεί, εν όψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου.

Στις αναφορές αυτές απάντησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, λέγοντας ότι η Τουρκία «δεν θεωρεί ευπρόσδεκτες» τις δηλώσεις του Αυστριακού ΥΠΕΞ σχετικά με το ενδεχόμενο επίσκεψης του Ερντογάν στην Αυστρία πριν από το δημοψήφισμα.

Το δημοψήφισμα δεν αφορά την Αυστρία, τόνισε ο Κουρτουλμούς.

Νωρίτερα σήμερα, ο Κουρτς ανέφερε στην εφημερίδα Heute:

«Οι εμφανίσεις στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας (στην Αυστρία από τον Ερντογάν) δεν είναι ευπρόσδεκτες».

Ο Κουρτς τόνισε επιπλέον ότι ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους μπορεί να επισκεφθεί την Ευρώπη και την Αυστρία στο πλαίσιο των διμερών επαφών «όπως οποιοσδήποτε άλλος ανώτερος πολιτικός αξιωματούχος», προσθέτοντας ωστόσο ότι η Βιέννη απορρίπτει κάποιον που θα μεταφέρει στην Αυστρία την προεκλογική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα του και μαζί την πόλωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter