Αντίδραση Καμμένου στις δηλώσεις Βούτση και «υπενθύμιση» στη Ν.Δ.

Αντίδραση Καμμένου στις δηλώσεις Βούτση και «υπενθύμιση» στη Ν.Δ.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Πάνος Καμμένος εκφράζει την αντίθεσή του στις θέσεις του προέδρου της βουλής.

«Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων» αναφέρει σε tweet του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας συνέντευξη του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Ο κ. Καμμένος ωστόσο απευθύνεται με νεώτερο tweet του στη Νέα Δημοκρατία όπου της υπενθυμίζει παλαιά δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σύμφωνα με την οποία «είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάποιου να καίει τη σημαία. Θα προασπιζόμαστε το δικαίωμά του αυτό όσο και αν διαφωνούμε».

«Επειδή τα παπαγαλάκια της Πειραιώς κελαηδούν τους θυμίζω τις απόψεις του βουλευτή τους…», γράφει ο Πάνος Καμμένος επισυνάπτοντας βίντεο από τη δήλωση του Μ. Βαρβιτσιώτη. 

Στη συνέντευξή του προς την τηλεόραση της ΕΡΤ, ο κ. Βούτσης είχε αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική, ούτε η Ελλάδα, η μεταμνημονιακή, για την οποία όλοι πρέπει να εργαζόμαστε και να έχουμε ένα όραμα, να είναι του “Πατρίς θρησκεία οικογένεια” και του “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”», προσθέτοντας πως «η επαναφορά συνεχώς μιας ατζέντας η οποία παραπέμπει, σε τελευταία ανάλυση, σε βαθύτατα συντηρητικά αποτυπώματα του παρελθόντος δεν μπορεί να είναι η σημαία της μεταμνημονιακής Ελλάδας».

Στην επισήμανση ότι ο ελληνικός λαός είναι Ορθόδοξος ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί» και παρατήρησε: «Στην Ελλάδα η Ορθοδοξία αφορά το 90% του πληθυσμού. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους λαούς παγκοσμίως σε σχέση με θρησκευτικές δοξασίες. Αλίμονο, όμως, δεν είμαστε ούτε ταλιμπάν, ούτε φονταμενταλιστές. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι το ιδιαίτερο. Δεν γεννιέται κανείς και πεθαίνει στο πλαίσιο ενός λαού ή εθνότητας και με το θρησκευτικό συναίσθημα αποτυπωμένο πάνω του. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος. Δεν είμαστε φονταμενταλιστικό Ορθόδοξο κράτος, ούτε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».

Για τις μαθητικές παρελάσεις είπε ότι «δεν είναι ότι το καλύτερο και δεν είναι τυχαίο ότι δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ευρώπη». Από εκεί και πέρα, όμως, επισήμανε ότι ως ένα βαθμό έχουν και κι ένα «πρόσημο παραδοσιακής λειτουργίας» και πρότεινε να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος για τις παρελάσεις, χωρίς βίαιες κινήσεις από τα πάνω, για το τι ακριβώς προσφέρουν, με την παρατήρηση ότι το θέμα αυτό δεν το θεωρεί μείζον αυτή τη στιγμή για την ελληνική κοινωνία.

Αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις Βούτση

Για παραλήρημα ιδεοληψίας από τον Νίκο Βούτση κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος της Βουλής αμφισβήτησε τη θρησκεία του Ελληνικού λαού.

Όλη η Ανακοίνωση της Ν.Δ.:

«Παραλήρημα ιδεοληψίας από τον κ. Βούτση»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση.

Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας.

Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία

«Ο πανικός δεν κρύβεται» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να καλύψει την ένδεια πολιτικής με στοχοποιήσεις.

Όλη η Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στις ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Όσες έμπλεες τρομολαγνείας και ακροδεξιάς ρητορείας, ανακοινώσεις, κι αν εκδώσει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ο πανικός της δεν κρύβεται. Προσπαθεί να καλύψει την ένδεια πολιτικής πρότασης με συνεχείς στοχοποιήσεις. Εδώ και μέρες, ο Κ. Γαβρόγλου. Σήμερα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης.

Τα επικοινωνιακά της πυροτεχνήματα θα πέσουν, ξανά, στο κενό.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter