Αντιδρούν οι διοικητικοί δικαστικοί στην τροπολογία για τις απεργίες

Αντιδρούν οι διοικητικοί δικαστικοί στην τροπολογία για τις απεργίες

H πρόθεση της Κυβέρνησης για αλλαγές στον τρόπο προκήρυξης των απεργιών  προκάλεσε την αντίδραση των διοικητικών δικαστών.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Διοικητικών Δικαστών (ΕΔΕ) εκφράζει “την απόλυτη αντίθεσή της στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση καταστρατήγηση της μεγαλύτερης κατάκτησης των εργαζομένων, του δικαιώματος στην απεργία. Ενός δικαιώματος που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες δεκαετιών. Κάθε συνδικαλιστικός φορέας οφείλει να εναντιωθεί στην προσπάθεια να μπουν ανυπέρβλητα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας από πρωτοβάθμια σωματεία».

Από το υπουργείο Εργασίας πάντως επισημαίνουν ότι η επιχειρούμενη αλλαγή δεν αφορά συνολικά την απεργία και δεν συρρικνώνει το δικαίωμα των εργαζομένων σε αυτήν. Αφορά μόνον τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά συνδικάτα, και μάλιστα όχι αυτά που έχουν πανελλαδική εμβέλεια.

Σημειώνεται ότι η επίμαχη διάταξη για την απεργία δεν αναμένεται να αλλάξει, καθώς έχει ήδη καταρτιστεί σε συμφωνία με τους δανειστές και προβλέπει πως για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter