Αντιμεταναστευτική «πρεμιέρα» της νέας ιταλικής κυβέρνησης: Διώχνει πλοίο με 629 πρόσφυγες!

Αντιμεταναστευτική «πρεμιέρα» της νέας ιταλικής κυβέρνησης: Διώχνει πλοίο με 629 πρόσφυγες!

Ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας, που διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, πριν από λίγο καιρό, από τη Σικελία, είχε προϊδεάσει με μια ομιλία κατά των μεταναστών, την σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση στη γειτονική χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά προς τους μετανάστες: Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας!

Πρώτη πικρή γεύση αυτής της νέας γραμμής λαμβάνουν οι 629 πρόσφυγες που βρίσκονται φορτωμένοι στο πλοίο Aquarius, καθώς με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, τα ιταλικά λιμάνια δεν πρόκειται να επιτρέψουν την είσοδό του!

Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Σαλβίνι, με επιστολή του, ζήτησε από τις αρχές της Μάλτας να επιτρέψουν στο πλοίο να αγκυροβολήσει στη Βαλέτα, τα λιμάνια της οποίας, σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση, είναι, στη φάση αυτή, τα πλησιέστερα και ασφαλέστερα.

Είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία λαμβάνει την απόφαση να κλείσει τα λιμάνια της. Μια απόφαση που η νέα κυβέρνηση Κόντε δικαιολογεί, ουσιαστικά, με το ότι η Μάλτα αρνείται, σχεδόν συστηματικά, να δεχθεί πλοία στα οποία επιβαίνουν μετανάστες και πρόσφυγες.

Το πλοίο Aquarius, το οποίο ανήκει στη μη κυβερνητική οργάνωση Sos Mediterranèe, μεταφέρει «απελπισμένους της θάλασσας» που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Λιβύη και διασώθηκαν σε σειρά επιχειρήσεων, την περασμένη νύχτα. Στους επιβάτες του, συμπεριλαμβάνονται 123 ανήλικα και 7 γυναίκες που κυοφορούν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter