Αντιπαράθεση Γεωργιάδη-Καμμένου για το μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις

Αντιπαράθεση Γεωργιάδη-Καμμένου για το μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις

Αντιπαράθεση για το μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα μεταξύ του αντιπροέδρου της ΝΔ και τομεάρχη Άμυνας, Άδωνι Γεωργιάδη και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του κάνει λόγο για «κοροϊδία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και προσωπικά του κ. Καμμένου» καθώς όπως αναφέρει «μέχρι το τέλος του 2016, δεν ανευρέθηκαν και δεν νομοθετήθηκαν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, προκειμένου να μην ισχύσουν, από 1-1-2017, το πάγωμα και η αναστολή των ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων». Παράλληλα συνιστά στον κ. Καμμένο «στο εξής, να είναι σοβαρός και ειλικρινής σε θέματα που αφορούν στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Από την πλευρά του το υπουργείο, σε ανακοίνωσή του, διαβεβαιώνει ότι «από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατατέθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών τα ισοδύναμα που του αντιστοιχούν από τις 16 Σεπτεμβρίου 2016».

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατάρτιση του ειδικού μισθολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε μείωση στους μισθούς όλων των στελεχών», σημειώνει επίσης το υπουργείο και επισημαίνει:

«Προγραμματίζεται σύντομα η ψήφιση νέου ειδικού μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και για όλες τις κατηγορίες μισθωτών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Επομένως είναι αδύνατον να υπάρξει πάγωμα μισθολογικών ωριμάνσεων ενόψει ψήφισης νέου μισθολογίου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter