Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Αντιπαράθεση Σκουρλέτη - Βορίδη στη Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία αποφεύγει να τοποθετηθεί για το περιεχόμενο της κατ’ αρχήν συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Eurogroup επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, στην αντιπαράθεση που είχε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μάκη Βορίδη.

Ο Πάνος Σκουρλέτης επισήμανε πως «αυτή η συμφωνία πλαίσιο καταρχήν έχει μια εσωτερική λογική για κάθε μέτρο που θα προβλέπει επιπλέον επιβάρυνση προβλέπεται ένα αντίμετρο με την αντίστοιχη ελάφρυνση γι’ αυτό η διαπίστωση ότι είναι μηδενικής δημοσιονομικής απόκλισης». Πρόσθεσε πείσης ότι «εξασφαλίζει η χώρα σχεδόν για 2 χρόνια ένα καθαρό τοπίο πάνω στο οποίο μπορεί να υπάρξει το κατάλληλο έδαφος για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας – για 2017 2018 δεν προβλέπεται ούτε ένα μέτρο - αυτό δεν είναι αμελητέο και με βάση το συμπέρασμα ότι με την ολοκλήρωση αξιολόγησης θα δοθεί η ποσοτική χαλάρωση που έχει κ συμβολική κ ουσιαστική σημασία θα δούμε ανάπτυξη που έχουμε να δούμε πριν το 2009».

Αναφερόμενος στην Νέα Δημοκρατία σημείωσε ότι «διαπίστωσα έλλειψη σοβαρής επιχειρηματολογίας έχετε την αμέριστη κατανόησή μας γιατί πάνω από ένα μήνα διαμορφώνετε μία εικόνα για διάγγελμα πρωθυπουργού για να ανακοινώσει δημοψήφισμα –δηλαδή από επομένη εκλογών εκλογές». Είπε επίσης ότι «δεν μιλάτε επί περιεχομένου συμφωνίας πλαισίου» θέτωντας το ερώτημα: «Τι θέλετε να μην έρθουν για να βουλιάξει; σοβαρευτείτε ξεπεράστε τις ενδογενείς αντιφάσεις».

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ μίλησε για επερχόμενες εκλογές, ενώ σημείωσε ότι «μου προξενεί εντύπωση η ευαρέσκεια κι ο κυβερνητικός αυτοθαυμασμός γιατί τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι πρώτον δεν υπάρχει καμία συμφωνία κ πάει για το μέλλον άρα συνεχίζεται η ωραία ιστορία της αξιολόγησης και δεύτερον επιστρέφουν οι θεσμοί γιατί έλαβαν διαβεβαιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση για το ότι δεσμεύτηκε ότι θα κάνει γενναίες μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό, ασφαλιστικό κ αγορά εργασίας». Υποστήριξε παράλληλα πως «έχετε προεξοφλήσει τις μειώσεις ε ΕΝΦΙΑ ΦΠΑ κ τα σχετικά να είστε σίγουροι ότι αυτό θα συμβεί υπό μία αυστηρά προϋπόθεση της επιτεύξεως πρωτογενούς πλεονάσματα 3,5% κι όταν το πιάσετε».​

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.