Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη έκθεση «documenta 14»

Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη έκθεση «documenta 14»

Την αντίστροφη μέτρηση για την “documenta 14”, την κορυφαία Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης που ξεκινά τον ερχόμενο Απρίλιο στην πρωτεύουσα, έδωσε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας που ενέκρινε την παραχώρηση κεντρικών πλατειών της πρωτεύουσας στην έκφραση και την καλλιτεχνική δημιουργία.

«Περισσότερες από 5.000 προσωπικότητες της τέχνης, όπως διευθυντές μουσείων και συλλέκτες, έχουν έως τώρα επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση, μεταξύ των οποίων και 1.400 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο» τόνισε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι «η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντος και μεγάλα διεθνή έντυπα, όπως η Guardian και οι New York Times, φιλοξενούν και αναδεικνύουν την Αθήνα ως δυναμικό πόλο σύγχρονου πολιτισμού προτρέποντας τους αναγνώστες τους να την επισκεφθούν».

Τα τριήμερα εγκαίνια της “documenta 14”, που τιτλοφορείται «Μαθαίνοντας από την Αθήνα» θα πραγματοποιηθούν στις 6, 7 και 8 Απριλίου και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουλίου.

Η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλ. Κοτζιά), η πλατεία Συντάγματος, η πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, αλλά και ο πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα φιλοξενήσουν πρωτότυπα έργα και κατασκευές κορυφαίων εικαστικών απ’ όλο τον κόσμο. Με την documenta συνεργάζονται επίσης πολιτιστικοί φορείς οργανισμοί και πανεπιστήμια της πόλης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter