Αντώναρος: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν ήθελε σχέσεις με την ακροδεξιά

Αντώναρος: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν ήθελε σχέσεις με την ακροδεξιά

Υπέρ του διαλόγου των πολιτικών δυνάμεων τάχθηκε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, λέγοντας ότι «οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις που έχουν περάσει από την διακυβέρνηση της χώρας όπως το ΚΙΝΑΛ (όπως έχει μετονομαστεί το ΠΑΣΟΚ) έχουν υποχρέωση να μιλούν μεταξύ τους». 

Σημειώνοντας πως την πρωτοβουλία να καλεί σε διάλογο την έχει, σχεδόν πάντα, θεσμικά ο εκάστοτε πρωθυπουργός, σήμερα ο κ. Τσίπρας, προσθέτει ότι οι πολιτικές δυνάμεις «και κυρίως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αποτελεί συνταγματικά θεσμικό παράγοντα, ο κ. Μητσοτάκης εν προκειμένω, έχει υποχρέωση να ανταποκρίνεται».

Ο κ. Αντώναρος, μιλώντας “Στο Κόκκινο”, προσέθεσε επίσης ότι «κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε “όχι σε όλα” πριν έρθει στην εξουσία, κακώς η ΝΔ τώρα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση λέει “όχι σε όλα”» και αναρωτήθηκε «δεν υπάρχουν πράγματα που αν αποφασιστούν από κοινού μπορούν να ωφελήσουν το 90% των πολιτών;».

Ο κ. Αντώναρος, στη συνέντευξή του επιτέθηκε και πάλι στους «όψιμους νεοεισελθέντες πολιτικούς στο χώρο της ΝΔ» όπως τους χαρακτήρισε, και υπογράμμισε ότι «από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα μέχρι σήμερα είχαμε απόλυτα δημοκρατικές εναλλαγές κομμάτων στην ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, δεν μπορούν αυτές οι απόψεις που θυμίζουν χούντα, που εκφράστηκαν από κάποιους όψιμους νεοεισελθέντες στο χώρο της ΝΔ πολιτικούς, να αμαυρώσουν ούτε τη δημοκρατική διαδρομή του τόπου ούτε την δημοκρατική ευαισθησία της μεγάλης Κεντροδεξιάς παράταξης, που ήταν μέχρι πρότινος η ΝΔ». Και προσέθεσε: «Λέω μέχρι πρότινος, γιατί έχουν παρεισφρήσει αυτά τα απαράδεκτα στοιχεία, που έχουν ακροδεξιές απόψεις και με τις οποίες τόσο επί Κωνσταντίνου Καραμανλή όσο και αργότερα εμείς δεν θέλαμε και δεν μπορούσαμε λόγω του δημοκρατικού μας φρονήματος να έχουμε καμία σχέση… Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα τραβήξει ακόμη πιο δυνατά το αυτί σε αυτούς που έχουν στο μυαλό τους τέτοιες προσεγγίσεις».

Τέλος, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή λέγοντας ότι «μετά τη δικτατορία επέβαλε την εθνική συμφιλίωση και εφάρμοσε οικονομική πολιτική με κοινωνικό πρόσημο, και αυτά μαζί με την ένταξη στην ΕΕ είναι ο ακρογωνιαίος λίγος πάνω στον οποίο πρέπει να κινείται η ΝΔ. Εάν κάποιοι νομίζουν ότι πρέπει με φωνές ή εναγκαλισμούς ακραίων στοιχείων να τα ακυρώσουν στην πράξη, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter