Αντώναρος: Ο Σαμαράς μπορεί να ονειρεύεται επάνοδο του στην αρχηγία της ΝΔ

Αντώναρος: Ο Σαμαράς μπορεί να ονειρεύεται επάνοδο του στην αρχηγία της ΝΔ

Άστοχη και άκαιρη χαρακτήρισε την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά περί υπέρβασης και συνεργασίας με το (εκσυγχρονιστικό) ΠΑΣΟΚ, ο πρώην εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή, διαγραφείς από τη Νέα Δημοκρατία, Ευάγγελος Αντώναρος.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή του Βασίλη Σκουρή και της Αγγελικής Σπανού, εκτίμησε ότι ενδεχομένως να υπάρχει δίαυλος μεταξύ Σαμαρά και τμήματος του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε όμως την άποψη ότι είναι αδιανόητη για τη ΝΔ η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ενώ εκτίμησε ότι η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού έχει ως στόχο να υποσκάψει την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για νίκη της ΝΔ και αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, αλλά και ότι ο Μεσσήνιος έχει προσωπικά κίνητρα.

“Ο Σαμαράς μπορεί να ονειρεύεται την επάνοδο του στην προεδρία της ΝΔ”, εκτίμησε ο κ.Αντώναρος και σε υψηλούς τόνους δήλωσε: “Καλό είναι ο Σαμαράς να κρατά το στόμα του κλειστό.”

Ο κ.Αντώναρος που διεγράφη από τον κ.Μητσοτάκη μετά από επίθεση που εξαπέλυσε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, σχολίασε μάλιστα: “Εγώ είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ πολιτεύεται με τον καλύτερο τρόπο αλλά όχι και να γυρίσουμε στο Σαμαρά”.

Κατηγόρησε το Σαμαρά ότι προσπάθησε να παρκάρει τη ΝΔ όχι στην άκρα δεξιά, αλλά στην ακροδεξιά της ακροδεξιάς, παίρνοντας όλα τα άτομα τα οποία η ΝΔ χαρακτήριζε ως άκρα και έλεγε ότι δε θα συνεργαστεί.

Επέμεινε ότι η διαγραφή του είναι διαδικαστικά άκυρη, εκτίμησε όμως ότι “ο Μητσοτάκης με τον ήπιο ήρεμο και συντεταγμένο λόγο που διαθέτει μπορεί να μιλήσει σε εκείνα τα στρώματα στον κεντρώο χώρο, που αν τα κερδίσει η ΝΔ θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία που χρειάζεται”.

Ο κ.Αντώναρος τόνισε ότι: “ο Μητσοτάκης δεν είναι ακραίος, αλλά σαφώς πρέπει να θέσει όρια στη συμπεριφορά των ακραίων, στους οποίους αρχίζω να κατατάσσω και το Σαμαρά” και δήλωσε ότι: “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Γεωργιάδης είναι ακραίος, κακώς τον επέλεξε ο Μητσοτάκης”.

Αναφέρθηκε στα σενάρια δημιουργίας νέου κεντροδεξιού κόμματος λέγοντας: “Οι προβληματισμοί δε σημαίνουν τη δημιουργία κόμματος ασφαλώς ανταλλάσσουμε πολλοί άνθρωποι απόψεις δεν με έχει πιάσει ασφαλώς η μεγάλη ιδέα ότι θα μπορούσα εγώ να φτιάξω κόμμα, τα κόμματα τα φτιάχνει η κοινωνία”, ενώ επιβεβαίωσε ότι έχει συναντηθεί με την Κατερίνα Παπακώστα πολλές φορές το τελευταίο διάστημα. Υποστήριξε πάντως ότι η ΝΔ έχει χάσει την κοινωνική της ευαισθησία και το αίτημα της αλληλεγγύης έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και εκτίμησε ότι το πρόγραμμα του κόμματος δεν είναι αυτό που πρέπει να έχει ένα κόμμα ευρείας βάσης όπως η ΝΔ και δήλωσε: “Το να πιάνεις τις επιθυμίες των λαϊκών στρωμάτων δεν είναι λαϊκισμός είναι ευαισθησία”.

Ο κ.Αντώναρος ξεκαθάρισε ότι εκείνος βεβαίως και δεν εκφράζει τις απόψεις του Κώστα Καραμανλή.

Υπενθύμισε πάντως με νόημα ότι τον περασμένο χειμώνα προσερχόμενος στο συνέδριο της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός έκανε δήλωση με τη διαπίστωση ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις με προτεραιότητα τη συνταγματική αναθεώρηση. “Το κάνει αυτό η ΝΔ; Βλέπω ότι δεν το κάνει, πάει η συνταγματική αναθεώρηση”, σημείωσε.

Ο κ.Αντώναρος σχολίασε και τα σενάρια, που διακινούν πολιτικοί φίλοι του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, να προτείνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ΝΔ.

“Έχουμε εξαίρετο πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο τιμώ απεριόριστα. Δε βρίσκω λόγο στην επόμενη προεδρική εκλογή σε δύο χρόνια να μην επανεκλεγεί. Εάν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και έχει σχηματίσει κυβέρνηση δε μπορώ να διανοηθώ να μην ξαναπροτείνει τον Παυλόπουλο που προέρχεται μέσα απο τα σπλάχνα της ΝΔ”, ανέφερε και πρόσθεσε:

“Κακώς δεν τον είχε ψηφίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρέπει να αναθεωρήσει την αποψη του βλέποντας πόσα έχει προσφέρει ο Προκόπης Παυλόπουλος αυτά τα τρία χρόνια. Θα τρέξουμε να αναζητήσουμε άλλους για να τους βγάλουμε από την πολιτική άβυσσο;”

Πηγή: News247

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter