Αντώναρος: Ποτέ άλλοτε η ΝΔ δεν βρέθηκε σε τόσο αντιευρωπαϊκή τροχιά

Αντώναρος: Ποτέ άλλοτε η ΝΔ δεν βρέθηκε σε τόσο αντιευρωπαϊκή τροχιά

«Καταπέλτης» κατά της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και των επιλογών της εμφανίζεται ο Ευάγγελος Αντώναρος σε ανάρτησή του στο Facebook, παραπέμποντας και σε σχετικό άρθρο γνώμης.

Ο κ. Αντώναρος – εκ των στενών συνεργατών του Κώστα Καραμανλή – χαρακτηρίζει τη σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας «πολιτικά άπειρη και αρχομανή», που επιστρέφει στην «βαλκανοποίηση», απομακρυνόμενη από τις «φιλοευρωπαϊκές ιδρυτικές της αξίες».

Όπως αναφέρει μάλιστα «Η σημερινή ηγεσία (….) δεν αντιλαμβάνεται (ίσως όμως και να επιδιώκει) την μετατροπή της ΝΔ σ ένα χώρο όπου θα επικρατούν οι ακροδεξιές κορώνες, οι εθνικιστικοί παροξυσμοί, η αντίληψη του αναδέλφου έθνους το οποίο δήθεν όλοι επιβουλεύονται»

Τι γράφει στην ανάρτησή του:

Ποτέ άλλοτε από την ίδρυση της πριν 44 χρόνια η Νέα Δημοκρατία δεν βρέθηκε σε τόσο αντιευρωπαϊκή τροχιά όσο σήμερα. Για μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς λόγους; Ενδεχομένως ναι. Προσωπικά πιστεύω ωστόσο ότι πρόκειται για κάτι βαθύτερο — που άρχισε στη χώρα επί ΓΑΠ, συνεχίσθηκε επί Σαμαρά και κορυφώνεται σήμερα. Μια καχυποψία έναντι των ευρωπαϊκών ιδεωδών και μια επιστροφή στη «βαλκανιοποίηση» και την αποκοπή των μεγάλων κομμάτων και φυσικά της Νέας Δημοκρατίας από τις βαθειά φιλοευρωπαϊκές ιδρυτικές της αξίες. Η σημερινή ηγεσία, πολιτικά άπειρη και αρχομανής όπως είναι, δεν αντιλαμβάνεται (ίσως όμως και να επιδιώκει) την μετατροπή της ΝΔ σ ένα χώρο όπου θα επικρατούν οι ακροδεξιές κορώνες, οι εθνικιστικοί παροξυσμοί, η αντίληψη του αναδέλφου έθνους το οποίο δήθεν όλοι επιβουλεύονται. Τέτοιες προσεγγίσεις μπορεί να διευκολύνουν την κατάληψη της εξουσίας από κάποιους οδηγούν όμως τη χώρα και τον λαό σε μονοπάτια με δύσκολη αν όχι αδύνατη επιστροφή.

https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/2165433863734634

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter