Αντωνοπούλου: Η Ευρώπη να εγγυηθεί την ισορροπία και τη δικαιοσύνη στην εργασία

Αντωνοπούλου: Η Ευρώπη να εγγυηθεί την ισορροπία και τη δικαιοσύνη στην εργασία

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου για να συμμετάσχει σε διήμερο συνέδριο που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, 23 και 24 Φεβρουαρίου, με «Οι ανισότητες και ο κόσμος της εργασίας: ο ρόλος των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού διαλόγου». 

Στην παρέμβασή της η κ. Αντωνοπούλου πρόκειται να επισημάνει ότι «Ζούμε την εποχή των μεγάλων ανισοτήτων: ανισοτήτων στο εισόδημα, στην πρόσβαση στην εκπαίδευση και την εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση. Το χάσμα έχει ξεπεράσει τα βιώσιμα επίπεδα, επηρεάζει ήδη τις οικονομίες και απειλεί τη συνοχή των κοινωνιών. Διαπιστωμένα, μέρος των ανισοτήτων σχετίζεται με τους μηχανισμούς που διέπουν τον χώρο της εργασίας- από το ύψος των μισθών και το είδος των εργασιακών σχέσεων, μέχρι την συνεχιζόμενη επαγγελματική εκπαίδευση. Για αυτό είναι κρισιμότερο από ποτέ να δούμε το μέλλον της Ευρώπης μέσα από το πρίσμα των πολιτικών εκείνων που θα εγγυώνται την ισορροπία και τη δικαιοσύνη στο χώρο της εργασίας».

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εστιάζει στις επιπτώσεις που έχει η αύξηση της ανισότητας στις ευρωπαϊκές κοινωνικές πολιτικές, αλλά και στις προοπτικές ανάταξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον ρόλο των εργασιακών σχέσεων.

Η κ. Αντωνοπούλου θα συμμετάσχει την Παρασκευή σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Εργασιακές σχέσεις και ανισότητες: η πολιτική σκοπιά και προοπτική». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter