Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Αντωνοπούλου: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους το Φεβρουάριο

Τις ηλικίες 55 - 67 θα αφορά το νέο πρόγραμμα στήριξης ανέργων του ΟΑΕΔ, που θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο, σύμφωνα με όσα ανέφερε, μιλώντας το πρωί στη Βουλή, η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. Θα είναι διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους 12 μήνες και θα απευθύνεται σε 10.000 ανέργους.

Όπως εξήγησε η κ. Αντωνοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη, «πέρα από τον ιδιωτικό τομέα, θα έχουμε προσλήψεις και στο δημόσιο, στο βαθμό που υπάρχουν κάποιες θέσεις εργασίας σε δήμους, αλλά όχι μόνο». Στόχος επίσης του υπουργείου είναι να αυξηθούν και οι αμοιβές και να φτάσουν τα 600 ευρώ το μήνα.

«Στο επόμενο πρόγραμμα που θα βγει για 10.000 ανθρώπους, μέσα στο Φεβρουάριο, θα έχουμε ένα ανώτερο όριο μέχρι και 600 ευρώ, στο βαθμό που αυτό αντιστοιχεί στο 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους», είπε η αναπληρωτής υπουργός, σημειώνοντας ότι σήμερα, στο πλαίσιο των υποστηρικτικών προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, το κράτος συνεισφέρει 381 ευρώ το μήνα και σε περίπτωση που ο άνεργος είναι άνω των 50 ετών, η συνεισφορά για εργασία στον ιδιωτικό τομέα, φτάνει τα 500 ευρώ το μήνα.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.