Αόριστες υποσχέσεις της λιβυκής κυβέρνησης για το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο (Video)

Αόριστες υποσχέσεις της λιβυκής κυβέρνησης για το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο (Video)

Για έναρξη έρευνας για περιπτώσεις δουλείας κοντά στη λιβυκή πρωτεύουσα έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Λιβύη. Το αποτρόπαιο αυτό καθεστώς κατήγγειλε μέσα από ένα σοκαριστικό ντοκιμαντέρ το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο Άχμεντ Μέτιγκ εξέφρασε σήμερα «τη δυσαρέσκειά του» σε ανακοίνωση μέσω Facebook μετά τη μετάδοση ενός ντοκιμαντέρ για την «επανεμφάνιση του δουλεμπορίου στα περίχωρα της Τρίπολης».

Ο Μέτιγκ «δήλωσε πως θα αναθέσει σε επιτροπή να ερευνήσει αυτές τις πληροφορίες του Τύπου προκειμένου οι υπεύθυνοι να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης.

Πρόσφατο ρεπορτάζ του CNN, που δείχνει μετανάστες να πωλούνται σε «δημοπρασίες» στη Λιβύη, και αναμεταδόθηκε ευρέως από ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, προκάλεσε σοκ και οδήγησε σε έντονες αντιδράσεις στην Αφρική και στον ΟΗΕ.

Σε μια σκηνή ενός βίντεο που έχει τραβηχτεί με κινητό τηλέφωνο και είναι κακής ποιότητας, διακρίνονται δύο νεαροί άνδρες. Ακούγεται η φωνή του «δημοπράτη» να λέει: «Δύο δυνατά αγόρια για αγροτικές εργασίες… 400… 700». Η δημοσιογράφος του δικτύου εξήγησε ότι οι άνδρες πουλήθηκαν έναντι 1.200 δηναρίων Λιβύης (δηλαδή περίπου 400 δολάρια) ο καθένας.

Περίπου χίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στο Παρίσι καταγγέλλοντας την κατάσταση αυτή, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μετά την πτώση, το 2011, του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, οι διακινητές, εκμεταλλευόμενοι το κενό ασφαλείας και την πλήρη ατιμωρησία στη Λιβύη, δελεάζουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που επιζητούν μια καλύτερη ζωή υποσχόμενοι να τους περάσουν στην Ιταλία που βρίσκεται 300 χλμ. από τις λιβυκές ακτές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter