Απελευθερώθηκαν οι δύο Ολλανδοί δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί στην Κολομβία

Απελευθερώθηκαν οι δύο Ολλανδοί δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί στην Κολομβία

Ο Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), η τελευταία οργάνωση ανταρτών που συνεχίζει τη δράση της στην Κολομβία, ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε στην απελευθέρωση δύο Ολλανδών δημοσιογράφων οι οποίοι είχαν απαχθεί τη Δευτέρα.

«Ανακοινώνουμε ότι οι δύο ξένοι οι οποίοι είχαν απαχθεί από τον ELN στο Κατατούμπο (σ.σ. βορειοανατολική Κολομβία) απελευθερώθηκαν σώοι και αβλαβείς», γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η οργάνωση, η οποία διεξάγει το τρέχον διάστημα ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

Η συνέχιση των απαγωγών από τον ELN, παρά τις συνομιλίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα για τις αρχές, που έχουν απαιτήσει επανειλημμένα από τον ELN να σταματήσει την πρακτική αυτή.

Η αστυνομία της Κολομβίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το πρωί εκείνης της ημέρας απήχθησαν ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος Ντερκ Γιοχάνες Μπολτ, 62 ετών, και ο εικονολήπτης και παραγωγός Εουχένιο Έρνεστ Μαρί Φολέντερ, 58 ετών, κοντά στην κοινότητα Ελ Τάρα, στην περιφέρεια Νόρτε δε Σαντανδέρ (βορειοανατολικά).

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας, ο Ουίλιαμ Βιγιαμισάρ, διευκρίνισε χθες σε δηλώσεις που έκανε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι μια «ανθρωπιστική αποστολή» θα αναλάμβανε να διευκολύνει τη μεταφορά των ολλανδών δημοσιογράφων να μεταφερθούν σε μια τοποθεσία στην περιφέρεια του Κατατούμπο.

Οι δύο Ολλανδοί εργάζονται για την εκπομπή Spoorloos, ένα πρόγραμμα του δικτύου Kro-Ncrv που παρουσιάζει συχνά ο ίδιος ο Ντερκ Μπολτ, το οποίο βοηθά Ολλανδούς να βρίσκουν τους βιολογικούς τους γονείς σε όλο τον κόσμο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter