Απεργιακό μπλακ άουτ τη Δευτέρα στις αστικές συγκοινωνίες – Πότε είναι οι διαδηλώσεις

Απεργιακό μπλακ άουτ τη Δευτέρα στις αστικές συγκοινωνίες – Πότε είναι οι διαδηλώσεις

Συνεχίζονται και αύριο ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη βουλή, οι αντιδράσεις συνδικάτων και εργαζομένων που ζητούν την απόσυρσή του.

Συγκεκριμένα ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς όπως ανακοίνωσαν τα Σωματεία εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Σε ανακοινώσεις τους, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, πως το «εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας» και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας, «διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Επίσης, λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει για την ίδια ημέρα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

Συγκεκριμένα, η Αegean και η Olympic Air, αναγκάζονται να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 28 σκέλη πτήσεων εξωτερικού και 20 σκέλη πτήσεων εσωτερικού, ενώ ακυρώνουν 13 σκέλη πτήσεων εσωτερικού.

Συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

Η ΓΣΕΕ καλεί σε συσπείρωση όλους τους εργαζόμενους και σε μαζική και ενωτική συμμετοχή στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει την προσεχή Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά κέντρα που ανήκουν στη δύναμή της αλλά και με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας, η Συνομοσπονδία συντονίζει και την οργάνωση νέων κινητοποιήσεων στο πλαίσιο πανεθνικής δράσης. Για το σκοπό αυτό θα συνεδριάσει άμεσα το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ».

Στο απογευματινό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ έχουν δηλώσει συμμετοχή, τόσο το εργατικό κέντρο Αθήνας, όσο και άλλες δευτεροβάθμιες οργανώσεις (ΟΜΕ-ΟΤΕ, Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, ΠOEM, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ΠΟΘΑ κλπ) καθώς και πρωτοβάθμια σωματεία.

Στο δημόσιο τομέα, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018, από τις 12:00 έως τη λήξη ωραρίου και καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30μμ και πορεία προς τη Βουλή. Oμοσπονδίες που ανήκουν στη δύναμη της ΑΔΕΔΥ, όπως η ΟΛΜΕ (καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) έχουν κηρύξει και τρίωρη στάση εργασίας τις 3 πρωινές ώρες (από 8.00 π.μ. έως 11.00 π.μ.) που αθροιζόμενες με την τρίωρη της ΑΔΕΔΥ, που ακολουθεί, ισοδυναμούν με 24ωρη απεργία, αφού όλη η πρωινή βάρδια στα σχολεία θα απεργεί. «Tην κήρυξη 4ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας επιπλέον της στάσης εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.» ανακοίνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Συνεπώς τη Δευτέρα θα γίνουν σε δύο χρονικές στιγμές συγκεντρώσεις, η πρώτη το μεσημέρι και η δεύτερη το απόγευμα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μμ στην Ομόνοια.

Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Σταδίου) στις 5.30μμ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter