Απήγαγαν δημοσιογράφο στο Μεξικό

Απήγαγαν δημοσιογράφο στο Μεξικό

Πέντε συνάδελφοί του έχουν δολοφονηθεί από τις αρχές του χρόνου, φτάνοντας τους εκατό τον 21ο αιώνα

Ένας Μεξικανός δημοσιογράφος απήχθη από ένοπλους στην Πολιτεία Μιτσοακάν, στο δυτικό Μεξικό, όπως ενημέρωσε χθες η οικογένειά του το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ ακόμη δεν έχει περάσει μια εβδομάδα από τη δολοφονία ενός ρεπόρτερ ειδικευμένου σε θέματα διακίνησης ναρκωτικών και  οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Σαλβαντόρ Αντάμε, ιδιοκτήτης ενός τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, απήχθη προχθές Πέμπτη από την κοινότητα Νουέβα Ιτάλια, στο κεντρικό τμήμα της Πολιτείας, η οποία “φημίζεται” για βιαιότητες που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα.

«Συνοδευόταν από δύο ανθρώπους, περί τις 19:00 (03:00) όταν ένοπλοι, μασκοφόροι άνδρες» τον απήγαγαν, αφηγήθηκαν μέλη της οικογένειας του Αντάμε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι οικείοι του, οι οποίοι ανέφεραν την εξαφάνισή του στις αρχές, δεν είχαν υπόψη τους καμιά συγκεκριμένη απειλή εναντίον του.

Η απαγωγή του δημοσιογράφου καταγράφηκε τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία του Χαβιέρ Βαλδές, ενός ρεπόρτερ  ο οποίος συνεργαζόταν ενίοτε με το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Την Τετάρτη ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο υποσχέθηκε να ενισχύσει τους μηχανισμούς προστασίας των δημοσιογράφων και να καταπολεμήσει την ατιμωρησία.

Ο Βαλδές έγινε τη Δευτέρα ο πέμπτος δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε στο Μεξικό μέσα στο 2017, ενώ περίπου εκατό έχουν πέσει νεκροί από το 2000.

Σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις που προασπίζουν την ελευθερία της έκφρασης στο Μεξικό, στη συντριπτική τους πλειονότητα (90% και πλέον) οι δολοφονίες δημοσιογράφων στο Μεξικό παραμένουν ατιμώρητες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter