Απίστευτες εικόνες από την εισβολή του ΠΑΜΕ στο Υπ. Εργασίας – Τραυματίστηκε αστυνομικός (Photos)

Απίστευτες εικόνες από την εισβολή του ΠΑΜΕ στο Υπ. Εργασίας – Τραυματίστηκε αστυνομικός (Photos)

Ένταση επικράτησε έξω από το Υπουργείο Εγασίας στην οδό Σταδίου. Μέλη του ΠΑΜΕ, κατάφεραν να σπάσουν τα κλειστά ρολά και να μπουν στο κτίριο. 

Κατά την εισβολή, έσπασαν τα ρολά του Υπουργείου, και κατέστρεψαν γράμματα από την πινακίδα στην πρόσοψη του κτιρίου. 

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.






Τα μέλη του ΠΑΜΕ αντιδρούν στην τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που ανατρέπει όσα ίσχυαν έως σήμερα για την κήρυξη απεργιών, ανεβάζοντας στο 50% +1 την απαιτούμενη απαρτία για τη λήψη αγωνιστικής απόφασης.

Η τροπολογία επρόκειτο να ψηφιστεί την Τρίτη, ωστόσο αργά το βράδυ της Δευτέρας αποφασίστηκε να κατατεθεί αργότερα σε άλλο νομοσχέδιο. 

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για κυβέρνηση-δορυφόρο «του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων» που κατέθεσε «σαν το λαγό το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της ωμής παρέμβασης με νόμο στα συνδικάτα».

Καλεί σε συλλαλητήριο στις 12 στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας.  

Σε σχετική ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρει εσπευσμένα στη Βουλή τροπολογία στον συνδικαλιστικό νόμο, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα!

»Το απόγευμα της Δευτέρας 4/12 η Kυβέρνηση έφερε, κατά την πάγια τακτική της, εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο, τη σχετική τροπολογία που συμφώνησε με τους Θεσμούς στα κρυφά και ερήμην των εργαζομένων, με σκοπό να ψηφιστεί από την Βουλή την Τρίτη 5/12!

»Μάλιστα, στην ίδια τροπολογία η Κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες, καθώς περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει πως για την καταβολή αποζημίωσης σε εργατικό ατύχημα απαιτείται η διαπίστωση με δικαστική απόφαση πως το ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη.

»Η σπουδή της Κυβέρνησης στην υλοποίηση των αντιδημοκρατικών, αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο, προδίδει την προσπάθειά της να αποφύγει όσο μπορεί την οργή του κόσμου της εργασίας και την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων», αναφέρει η τριτοβάθμια Ένωση.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη, προκηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας για την Τρίτη 5 Δεκέμβρη, από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου. Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κοραή στις 12.00 και στην πορεία προς την Βουλή που θα ακολουθήσει. Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη για να διατρανώσουμε όλοι και όλες μαζί την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης. Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, μέσα από τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες τους, να οργανώσουν την αναγκαία αγωνιστική κλιμάκωση για την ανατροπή μιας πολιτικής που συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να καταστρέφει τη ζωή και το μέλλον μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter