Απίστευτη ανακοίνωση-απειλή: Όποιος ταΐζει αδέσποτα θα αποβάλλεται!

Απίστευτη ανακοίνωση-απειλή: Όποιος ταΐζει αδέσποτα θα αποβάλλεται!

Μια ανακοίνωση-απειλή για όσους τολμούν να ταΐζουν αδεσποτάκια είδαν οι χρήστες της πισίνας του ΟΑΚΑ. 

Πολίτες που αθλούνται στο κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Λούης) στο Μαρούσι της Αττικής επικοινώνησαν με το www.zoosos.gr για να καταγγείλουν τις απαράδεκτες απειλές που δέχονται επειδή ταΐζουν στον τεραστίων διαστάσεων χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων αδέσποτα ζώα.

Η ανακοίνωση που υπογράφει ο Φάνης Θεοφάνης υπεύθυνος του κολυμβητηρίου και είναι τοιχοκολλημένη στην είσοδο του κολυμβητηρίου αναφέρει – όπως βλέπετε και εσείς – τα εξής: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΝΑ ΦΕΡΝΕΤΕ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΪΖΕΤΕ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΥΣ. ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ, ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΙΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΙΤΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΑ ΑΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ».

Η ανακοίνωση στην είσοδο του κολυμβητηρίου.

Αυτός ο εξόφθαλμος εκβιασμός εις βάρος ανθρώπων που ταΐζουν αδέσποτα είναι φυσικά παράνομος και οι αρμόδιοι το Ο.Α.Κ.Α. θα πρέπει να αντιληφθούν ότι τα ζώα έχουν απόλυτη ανάγκη την τροφή και το νερό για να επιβιώσουν. Αν κάποιος απαγορεύει την σίτιση των αδέσποτων ουσιαστικά ζητάει από τους άλλους να αφήνουν τα ζώα να λιμοκτονούν…

Τι λέει η νομοθεσία

Ο νόμος 4039/2012 στο άρθρο 9 «Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς» και στην παράγραφο 10 αναφέρει ότι «Δεν επιτρέπεται επαναφορά σε περιοχές με νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας, λιμάνια, αεροδρόμια και αρχαιολογικούς χώρους» όταν γίνεται επανένταξη αδέσποτων ζώων που έχουν στειρωθεί και εμβολιαστεί από τους δήμους, που είναι αρμόδιοι.

Όμως σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για επανένταξη αλλά σίτιση αδέσποτων κάτι που ο νόμος επιτρέπει.

Επιτρέπεται να δίνετε τροφή στα ζώα αρκεί να μην αφήνετε σκουπίδια

Ο νόμος 4235/2014 άρθρο 46 παράγραφος ε συγκεκριμένα αναφέρει: «10. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής».

Το site zoosos.gr προτρέπει τους φιλόζωους να επικοινωνήσουν με το ΟΑΚΑ για να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους για το περιστατικό:

Τηλέφωνα: 2106834060, 2106834061

E-mail: info@oaka.com.gr

Υπεύθυνος Κολυμβητηρίου

Τηλέφωνα: 2106850200, 2106868446

E-mail: oakaswim@otenet.gr

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

Τηλέφωνο: 2106834960

E-mail: oakaprel@otenet.gr

Πηγή: Ζοοsos

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter