Απίστευτη καταγγελία: Η αστυνομία άφησε έγκυο πρόσφυγα να γεννήσει στο δρόμο – Δεν καλούσαν ασθενοφόρο!

Απίστευτη καταγγελία: Η αστυνομία άφησε έγκυο πρόσφυγα να γεννήσει στο δρόμο – Δεν καλούσαν ασθενοφόρο!

Μία απίστευτη καταγγελία, ενδεικτική της καθημερινότητας που βιώνουν οι εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί, έρχεται από τη Λέσβο: Έγκυος γυναίκα αναγκάστηκε να γεννήσει στην άκρη του δρόμου, καθώς δεν της επιτράπηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο!

Σύμφωνα όσα καταγγέλλει σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η Philippa Kempson, μόνιμη κάτοικος Λέσβου η οποία συμμετέχει στις εθελοντικές ομάδες που βοηθούν πρόσφυγες, η αστυνομία ακύρωσε την κλήση του ασθενοφόρου, με αποτέλεσμα να φτάσει με δύο ώρες καθυστέρηση!

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, γιατρός της εθελοντικής οργάνωσης IsraAID έφτασε στο σημείο και επιβεβαίωσε ότι τα νερά της εγκύου έσπασαν και ως εκ τούτου έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, «μας είπαν αργότερα ότι η αστυνομία είχε ακυρώσει την αποστολή ασθενοφόρου, επειδή η γυναίκα “αισθάνθηκε καλύτερα”» ενώ, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και τα αιτήματα αλληλέγγυων και γιατρών, «η αστυνομία και εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες επέμειναν ότι η γυναίκα θα πρέπει να πάει με λεωφορείο στο κέντρο της Μόρια».

«Όταν οι γιατροί επέμειναν ότι χρειάζεται ασθενοφόρο η λιμενική αστυνομία είπε στη νοσοκόμα, που ήταν στο σημείο, ότι θα είναι υπεύθυνη εάν η γυναίκα δεν γεννήσει!», καταγγέλλει η Philippa Kempson.

Εν τέλει η γυναίκα αναγκάστηκε να γεννήσει στην άκρη του δρόμου, με την λιμενική αστυνομία να μην επιτρέπει στους γιατρούς να την οδηγήσουν στο αυτοκίνητο για να κατευθυνθούν στο ασθενοφόρο. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ρώτησαν προκλητικά τον γιατρό: «Είστε γιατρός; Τότε βγάλτε το μωρό έξω!» ενώ στη συνέχεια, την ώρα που εργαζόταν, η αστυνομία του ζήτησε χαρτιά που να αποδεικνύουν την ιδιότητά του.

Αναλυτικά η καταγγελία της Philippa Kempson:

https://www.facebook.com/philippa.kempson.1/posts/10155190881299355?pnref=story

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter