Απίστευτη καταγγελία UNICEF για τη Νιγηρία: Όλο και περισσότερα παιδιά χρησιμοποιούνται ως «ανθρώπινες βόμβες»

Απίστευτη καταγγελία UNICEF για τη Νιγηρία: Όλο και περισσότερα παιδιά χρησιμοποιούνται ως «ανθρώπινες βόμβες»

Οι ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο παιδιά, στην πλειονότητά τους κορίτσια, ως «ανθρώπινες βόμβες» στη βορειοανατολική Νιγηρία, προειδοποίησε σήμερα από τη Γενεύη η UNICEF, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο διεθνής οργανισμός, ο αριθμός των παιδιών που χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις σχεδόν τετραπλασιάστηκε από τις αρχές του έτους σε σύγκριση με το σύνολο του 2016.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2017, 83 παιδιά χρησιμοποιήθηκαν ως βομβιστές καμικάζι, μεταξύ αυτών 55 κορίτσια, πολύ συχνά ηλικίας κάτω των 15 ετών.

Η UNICEF καταμέτρησε επίσης 27 αγόρια κι επιπλέον ένα βρέφος το οποίο μετέφερε στην πλάτη του ένα κοριτσάκι.

Το να χρησιμοποιούνται με αυτόν τον τρόπο παιδιά είναι μια «θηριωδία», επισήμανε η UNICEF εκτιμώντας ότι αυτά τα παιδιά είναι «πάνω απ’ όλα θύματα και όχι δράστες».

Η Μπόκο Χαράμ δεν έχει αναλάβει σε όλες τις περιπτώσεις την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού, τονίζει το Ταμείο των ΗΕ για τα Παιδιά.

Περίπου 1,7 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους στο βορειανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, εξαιτίας της ισλαμιστικής εξέγερσης, που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 20.000 ανθρώπων από την αρχές του 2009.

Εξαιτίας των βιαιοπραγιών, η βορειοανατολική Νιγηρία βρίσκεται στα πρόθυρα του λιμού, σημειώνει η UNICEF, όπου περίπου 450.000 παιδιά υποφέρουν από υποσιτισμό φέτος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter